דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק כרובית קל להכנה
מרק כרובית קל להכנה
מרק כרובית חלבי מושלם

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 294 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • כרובית - יחידה בינונית (1122 גרם)
    מפורקת לפרחים
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • כרישה - גודל ממוצע (200 גרם)
    חתוכה לטבעות
  • שום - 2 שיניים
    לפי הטעם
  • תימין - כף-קצוץ (2 גרם)
    לפי הטעם
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מוסקט טחון - 1/2 כפית - סה"כ (1 גרם)
    לפי הטעם
  • חלב - 1/2 כוס
  • שמנת לבישול 10% שומן - 1/2 קופסת קרטון - סה"כ (125 מ"ל)
    1/2 כוס
  • עלי מרווה - 4 עלים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים סיר היטב עם מעט שמן זית ומטגנים את הכרובית, תפוחי האדמה, עלי המרווה והתימין עד להשחמה קלה. מוסיפים את הכרישה והשום, ומטגנים אותם כחצי דקה נוספת. מוזגים מים רותחים עד לכיסוי הירקות ואז מוסיפים עוד 3 כוסות מים.
  • 2 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה עד לריכוך תפוחי האדמה.
  • 3 מעבירים את כל הירקות לבלנדר עם מחצית מכמות הנוזלים וטוחנים. את יתר הנוזלים תוכלו להוסיף בהדרגה עד שתרגישו שזה מספיק. מי שעושה זאת עם בלנדר מוט יכול להוציא חצי מכמות הנוזלים לקערה נפרדת. הסיבה שאנחנו לא טוחנים עם כל הנוזלים היא כדי שנוכל לשלוט בסמיכות. אתם אמורים להגיע למצב שהמרק לא סמיך מדי - אך לא דליל מדי.
  • 4 מחזירים את המרק לסיר, מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט, ומוסיפים את החלב והשמנת לבישול.
  • 5 מערבבים, מביאים שוב לרתיחה, מוזגים לקעריות ונהנים ממרק כרובית מפנק במיוחד.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי המרווה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עידן דלל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)12141
חלבונים (גרם)5.69 1.94
פחמימות (גרם)196
מתוכן סוכרים (גרם)4.92 1.67
שומנים (גרם)3.72 1.27
מתוכם שומן רווי (גרם)1.82 0.62
כולסטרול (מ"ג)8.05 2.74
נתרן (מ"ג)634.77215.91
סיבים תזונתיים (גרם)5.76 1.96
מים (גרם)227.6377.42
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)16.395.58
ויטמין B (מ"ג)3.161.08
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.230.42
ויטמין B5 (מ"ג)1.130.39
ויטמין B6 (מ"ג)0.470.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)93.2331.71
ויטמין C (מ"ג)87.6629.82
ויטמין E (מ"ג)0.30.1
ויטמין K (מק"ג)35.4512.06
סידן (מ"ג)90.7830.88
ברזל (מ"ג)1.260.43
מגנזיום (מ"ג)29.299.96
זרחן (מ"ג)81.7227.79
אבץ (מ"ג)0.460.16
אשלגן (מ"ג)403.36137.2
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.470.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.340.12
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.9% 10.9% 16.7% 55.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.