פיצה קלה ומהירה
1. מחממים את התנור מראש לחום של 240 מעלות.
2. בקערה מערבבים את הקמח, השמרים היבשים והמלח. יוצרים גומה במרכז ויוצקים פנימה את המים החמים ושמן הזית.
3. מערבבים עם כף תחילה וממשיכים לערבב את הבצק ביד למשך כ- 5 דקות נוספות.
4. מחלקים את הבצק לשני חלקים. מעבירים חלק אחד למשטח עבודה מקומח היטב ומרדדים לעיגול דק (אם יש צורך מוסיפים מעט קמח). אפשרות נוספת: מקמחים את תבנית האפייה ובעזרת הידיים מרדדים את הבצק היטב על כל פני שטח התבנית. חשוב שהתוצאה הסופית תהיה של בצק דק בתבנית.
5. יוצקים את רוטב הפיצה (מתכון בהמשך) על הבצק כמעט עד השוליים, מפזרים גבינות ותוספות כרצונכם ואופים בתנור במשך 10-15 דקות עד ששולי הפיצה מזהיבים והגבינה מבעבעת. בנוסף, בודקים היטב שתחתית הפיצה אפויה. ניתן להוסיף גם בזיליקום טרי מעל.
6. מגישים חם ובתיאבון

הכנת רוטב הפיצה:
1. מחממים מחבת ויוצקים לתוכה את שמן הזית. מטגנים בשמן את שיני השום הכתושות במשך כחצי דקה.
2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות.
3. מערבבים ומוסיפים את הסוכר, המלח והאורגנו.
4. מבשלים כ- 3 דקות ובסופן מוסיפים את עלי הבזיליקום (לא חובה אך רצוי).
5. מצננים ויוצקים על בצק הפיצה.
הערך התזונתי לא כולל את הגבינות והתוספות.