דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פיצה מבצק שמרים ללא התפחה
פיצה מבצק שמרים ללא התפחה
פיצה מבצק שמרים ללא התפחה
פיצה קלה ומהירה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 197 גרם למנה\יחידה (כמות ל- 2 פיצות בינוניות (4-5 סועדים))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 240 מעלות.
  • 2 בקערה מערבבים את הקמח, השמרים היבשים והמלח. יוצרים גומה במרכז ויוצקים פנימה את המים החמים ושמן הזית.
  • 3 מערבבים עם כף תחילה וממשיכים לערבב את הבצק ביד למשך כ- 5 דקות נוספות.
  • 4 מחלקים את הבצק לשני חלקים. מעבירים חלק אחד למשטח עבודה מקומח היטב ומרדדים לעיגול דק (אם יש צורך מוסיפים מעט קמח). אפשרות נוספת: מקמחים את תבנית האפייה ובעזרת הידיים מרדדים את הבצק היטב על כל פני שטח התבנית. חשוב שהתוצאה הסופית תהיה של בצק דק בתבנית.
  • 5 יוצקים את רוטב הפיצה (מתכון בהמשך) על הבצק כמעט עד השוליים, מפזרים גבינות ותוספות כרצונכם ואופים בתנור במשך 10-15 דקות עד ששולי הפיצה מזהיבים והגבינה מבעבעת. בנוסף, בודקים היטב שתחתית הפיצה אפויה. ניתן להוסיף גם בזיליקום טרי מעל.
  • 6 מגישים חם ובתיאבון חיוך
  • הכנת רוטב הפיצה:
  • 1 מחממים מחבת ויוצקים לתוכה את שמן הזית. מטגנים בשמן את שיני השום הכתושות במשך כחצי דקה.
  • 2 מוסיפים את העגבניות המרוסקות.
  • 3 מערבבים ומוסיפים את הסוכר, המלח והאורגנו.
  • 4 מבשלים כ- 3 דקות ובסופן מוסיפים את עלי הבזיליקום (לא חובה אך רצוי).
  • 5 מצננים ויוצקים על בצק הפיצה.

הערך התזונתי לא כולל את הגבינות והתוספות.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מיטל אלימלך

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)285144
חלבונים (גרם)8.22 4.17
פחמימות (גרם)5025
מתוכן סוכרים (גרם)0.59 0.3
שומנים (גרם)6.22 3.15
מתוכם שומן רווי (גרם)0.86 0.44
נתרן (מ"ג)1,016514.93
סיבים תזונתיים (גרם)0.41 0.21
מים (גרם)44.822.7
ויטמין A (מק"ג)5.242.65
ויטמין B (מ"ג)0.250.13
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010
ויטמין B3 (מ"ג)0.090.05
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.651.34
ויטמין C (מ"ג)2.481.26
ויטמין E (מ"ג)0.130.06
ויטמין K (מק"ג)4,9812,524
סידן (מ"ג)24.7312.53
ברזל (מ"ג)0.420.21
מגנזיום (מ"ג)4.392.22
זרחן (מ"ג)11.515.83
אבץ (מ"ג)0.120.06
אשלגן (מ"ג)39.0119.76
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 9.6% 12.7% 77.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.11 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.