דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 70 גרם למנה\יחידה (מס` מנות מוערך)

  • השלב הראשון
  • מנגו - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (1.23 ק"ג)
    לא בשלים (עדיף מסוג מאיה)
  • מלח - 2 כפות שטוחות
  • מלח לימון - כף שטוחה (14 גרם)
  • השלב השני
  • סוכר - כפית שטוחה (5 גרם)
  • מיץ לימון - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    סחוט טרי
  • פלפל ירוק חריף - יחידה בינונית (28 גרם)
    קצוץ
  • פלפל אדום חריף - יחידה בינונית (28 גרם)
    קצוץ
  • אבקת עמבה - 200 גרם
  • מים - ליטר אחד

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עמבה ביתית
אין על עמבה תוצרת בית
  • 1 לקלף את המנגו, לחתוך לקוביות או רצועות קטנות ולהכניס לצנצנת.
  • 2 לפזר את המלח ומלח הלימון, לסגור את הצנצנת להניח על השיש למשך כיומיים כדי שהמנגו יתרכך (מדי פעם לנער את הצנצנת).
  • 3 לאחר כיומיים לערבב בקערה את המים עם אבקת העמבה ושאר המצרכים - מתקבל ממרח סמיך, להוסיף מים בהדרגה עד הסמיכות הרצויה.
  • 4 לתבל עוד לפי הטעם, להוסיף את המנגו ולערבב היטב.
  • 5 להעביר את העמבה לצנצנת נקייה ויבשה, להניח שוב על השיש למשך 24 שעות לפחות ולשמור במקרר. מתקבלת עמבה ביתית מושלמת!
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את אבקת העמבה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9% 1.4% 2.9% 86.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.02 (0.02 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב