מצרכים למתכון
9 מנות/יחידות, 116 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל המנה))
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
סלט טעים ועשיר בכל טוב
- 1 לשטוף היטב את חיטת הכוסמין ולהשרות למשך לילה מכוסה במקרר. לשטוף שוב היטב ולבשל עם 4 כוסות מים בסיר לחץ למשך כשעה (תחילה על אש גבוהה ולאחר מכן להנמיך את האש). לסנן ולהניח בצד לקירור.
- 2 לחתוך את הפלפלים לקוביות קטנות, לקצוץ דק את הפטרוזיליה ולחתוך את הבצל הירוק לטבעות דקות. בנוסף, להשרות את האוכמניות המיובשות במים רותחים למשך מס` דקות ולסנן. לערבב את כל המצרכים הנ"ל היטב.
- 3 לערבב היטב את כל מצרכי הרוטב.
- 4 להעביר את הירקות לכלי הגשה ביחד עם הכוסמין, למזוג את הרוטב ורק לקראת ההגשה לפזר את אגוזי הקשיו הקלויים.
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
כיוון שחיטת הכוסמין קשה יותר, מומלץ לבשלה בסיר לחץ. במידה ואין, עדיף לבחור בחיטה רגילה כיוון שחשוב שמרקם החיטה יהיה רך. ניתן להכין את הסלט כמה שעות לפני ההגשה, ורק ברגע האחרון לפזר את הקשיו.
הערך התזונתי לא כולל את האוכמניות המיובשות.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
7.7% |
27.6% |
12.9% |
51.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב