דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 281 גרם למנה\יחידה (7-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק כתום קל וטעים
מרק מושלם לסיפתח של הסתיו
  • 1 מקלפים את הבצלים, הבטטות, הדלעת והגזר וחותכים לקוביות.
  • 2 מטגנים את הבצלים בשמן הזית עד להזהבה. מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לטגן כדקה.
  • 3 מוסיפים ליטר מים לסיר, מכסים ומבשלים עד לריכוך הירקות.
  • 4 מוסיפים את המלח, מערבבים, מניחים לירקות להתקרר וטוחנים בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק.
  • 5.מעבירים חזרה לסיר על האש, ומוסיפים את חלב הקוקוס וחצי כוס המים.
  • 6 בינתיים עד שהמרק מתחמם - מכינים את התיבול: מחממים קלות מחבת עם כפית שמן זית, מוסיפים את האורגנו, החוואיג` והצ`ילי הגרוס, מערבבים ומכבים את האש לאחר 10 שניות.
  • 7 מוסיפים את תערובת התבלינים למרק, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • 8 מתקנים טעמים ומכבים את האש. מוזגים לקעריות הגשה (ראו רעיון לשידרוג שכדאי לאמץ).
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
להגשה: גרעיני דלעת מוקפצים במחבת עם כפית שמן זית ומתובלים במעט מלח, צ`ילי יבש גרוס ואורגנו יבש. לפיזור בנוסף לגרעיני הדלעת (אופציונלי): מעט מכל תבליני המרק.

ציוד נדרש: בלנדר.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.9% 23.8% 7.1% 58.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב