דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 27 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • סלק - 3 יחידות - סה"כ (360 גרם)
    קלופים וחתוכים לקוביות
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לאפיית הסלקים (לפי הטעם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לאפיית הסלקים (לפי הטעם)
  • אגוזי מלך - 1/2 כוס - סה"כ (45 גרם)
  • שום -  שיניים
    2-3 שיניים
  • מלח דק מן ההימלאיה - 1/2 כפית - סה"כ (3 גרם)
    ורוד
  • מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
    סחוט טרי
  • שמן זית - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
    1/4-1/3 כוס
  • בזיליקום - עלים מגבעול אחד (2 גרם)
    8-10 עלים

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פסטו סלק
ממרח סלק מושלם שכולם יאהבו
  • 1 מניחים את קוביות הסלקים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן, מתבלים ואופים בחום של 180 מעלות בתוכנית טורבו, עד שהקוביות נראות מוכנות כשמזלג ננעץ בהן.
  • 2 מניחים לקוביות להתקרר מעט (הכמות לאחר האפייה: בערך כוס וחצי).
  • 3 מעבירים את כל המצרכים למעבד המזון עד לקבלת ממרח במרקם מעט פירורי (לא לעבד לממרח חלק). מתקנים טעמים, מערבבים, מעבירים לצנצנת יבשה, סוגרים במכסה ומאחסנים במקרר.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון.

התבלינים ומיץ הלימון לפי הטעם האישי (להיזהר עם המלח).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 63.3% 7.3% 25.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.94 (2.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב