דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ממרח סלק מושלם שכולם יאהבו

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 27 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • סלק - 3 יחידה - סה"כ (360 גרם)
    קלופים וחתוכים לקוביות
  • שמן זית - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
    לאפיית הסלקים (לפי הטעם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לאפיית הסלקים (לפי הטעם)
  • אגוזי מלך - 1/2 כוס - סה"כ (45 גרם)
  • שום -  שן
    2-3 שיניים
  • מלח דק מן ההימלאיה - 1/2 כפית - סה"כ (3 גרם)
    ורוד
  • מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
    סחוט טרי
  • שמן זית - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
    1/4-1/3 כוס
  • בזיליקום - עלים מגבעול אחד (2 גרם)
    8-10 עלים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מניחים את קוביות הסלקים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן, מתבלים ואופים בחום של 180 מעלות בתוכנית טורבו, עד שהקוביות נראות מוכנות כשמזלג ננעץ בהן.
  • 2 מניחים לקוביות להתקרר מעט (הכמות לאחר האפייה: בערך כוס וחצי).
  • 3 מעבירים את כל המצרכים למעבד המזון עד לקבלת ממרח במרקם מעט פירורי (לא לעבד לממרח חלק). מתקנים טעמים, מערבבים, מעבירים לצנצנת יבשה, סוגרים במכסה ומאחסנים במקרר.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון.

התבלינים ומיץ הלימון לפי הטעם האישי (להיזהר עם המלח).

- פרסומת -

המתכון באדיבות חני מרגולין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)66 קלוריות243 קלוריות
חלבונים701.3 מ"ג2,569.0 מ"ג
פחמימות2 גרם9 גרם
מתוכן סוכרים1.5 גרם5.4 גרם
שומנים6.1 גרם22.2 גרם
מתוכם שומן רווי862.6 מ"ג3,159.6 מ"ג
נתרן164.3 מ"ג601.9 מ"ג
סיבים תזונתיים382.2 מ"ג1,400.1 מ"ג
מים17 גרם62.1 גרם
ויטמין A0.6 מק"ג2.3 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)153 מק"ג560.4 מק"ג
ויטמין B16.8 מק"ג25 מק"ג
ויטמין B28.4 מק"ג30.6 מק"ג
ויטמין B367.3 מק"ג246.5 מק"ג
ויטמין B532.5 מק"ג119.1 מק"ג
ויטמין B623.4 מק"ג85.6 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B914.6 מק"ג53.6 מק"ג
ויטמין C1.2 מ"ג4.5 מ"ג
ויטמין E9.8 מק"ג36 מק"ג
ויטמין K414.9 מק"ג1,519.6 מק"ג
סידן5 מ"ג18.2 מ"ג
ברזל161.6 מק"ג592.1 מק"ג
מגנזיום4.7 מ"ג17.3 מ"ג
זרחן8.3 מ"ג30.4 מ"ג
אבץ74.6 מק"ג273.1 מק"ג
אשלגן59.8 מ"ג219.2 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות14.2 מ"ג52.2 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 31.5 מ"ג5.3 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 612.6 מ"ג46.2 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות6.5 מ"ג23.9 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 96.5 מ"ג23.9 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 63.3% 7.3% 25.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.