דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 545 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פולנטה מתירס טרי
פולנטה רכה וטעימה
  • 1 במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק מקפיצים כדקה את פטריות הפורטבלו הפרוסות בשמן הזית, מוסיפים את השום, המלח ותבלין הפילדלפיה. ממשיכים להקפיץ כדקה וחצי, מסירים מהאש ומניחים בצד.
  • 2 מגלחים את קלחי התירס בעזרת סכין חדה (אין צורך לבשל לפני). מעבירים את גרעיני התירס למעבד מזון ביחד עם המלח, ומפעילים על מהירות גבוהה כ- 3 דקות או עד לקבלת קרם (באמצע הערבול יש לגרוף את הגרגירים מדפנות המעבד).
  • 3 מעבירים את קרם התירס לסיר בעל ציפוי שאינו נדבק, מדליקים את האש ומוסיפים את השמנת לבישול והמים. טורפים בעזרת מטרפה ידנית עד להסמכת הקרם (מס` דקות).
  • 4 מעבירים לקעריות הגשה, מקשטים ומגישים - מתקבלת פולנטה משגעת.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון.

הערך התזונתי לא כולל את תבלין הפילדלפיה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טחינה והקפצה. לא מזמן עברנו ב"דרך התירס" - בין צומת יגור לצומת סומך, עומדים רוכלים בצידי הכביש ומוכרים תירס טרי שרק נקטף. לא ייאמן איזה הבדל בטעם! תירס טרי לעולם יהיה טעים יותר מאשר תירס השוכב במחסני קירור. אירחנו חברים ושניים מאורחינו נמנעים מגלוטן, ולמענם הכנתי את הפולנטה המדהימה הזאת. תיהנו!

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.4% 14.9% 11.4% 66.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב