דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 182 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
שעועית ירוקה ברוטב שקדים
מעדן לחובבי השעועית הירוקה
  • 1 לילה לפני הבישול משרים את השקדים הקלופים במים ומניחים במקרר. בנוסף, מעבירים למקרר למשך לילה שקית שעועית ירוקה שלמה מוקפאת.
  • 2 מבשלים את השעועית: בסיר בעל ציפוי נון סטיק מעבירים את כל תכולת שקית השעועית הירוקה ומוסיפים 1/4 כוס מים. מבשלים על אש גבוהה עם מכסה למשך דקות אחדות עד שהמים מתאדים (זה קורה מהר, יש להשגיח).
  • 3 בנתיים מכינים את הרוטב: שוטפים את השקדים מהשריית הלילה ומעבירים לבלנדר. מוסיפים את השום, שמן הזית, מיץ הלימון, המלח וחצי כוס המים. מפעילים את הבלנדר עד לקבלת רוטב כמעט חלק - זה קורה תוך פחות מ- 2 דקות.
  • 4 מוזגים את כל הרוטב לסיר השעועית ומשאירים על אש גבוהה. מערבבים בעזרת כף עץ ערבוב מתמיד, אך נזהרים לא למעוך את השעועית. תוך כדי ערבוב יש לתבל במעט צ`ילי גרוס יבש ואורגנו יבש, ומוסיפים כף נוספת של שמן זית כתית מעולה.
  • 5 בסוף הבישול הרוטב מתמצק ונצמד לשעועית הירוקה כפירורים לבנים, מתובלים וטעימים - בדיוק כמו בתמונה. להצלחת המתכון יש לבחור בשעועית קפואה מאיכות טובה.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם השריה וטחינה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
20.8% 30.9% 16.8% 31.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.64 (1.12 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב