מושלמות לצמחוניים ולטבעוניים
1. מרסקים את כל המצרכים במעבד מזון עד לקבלת מרקם רך ודביק מספיק ליצירת קציצות. אם הקציצה מתפרקת לכם ביד או שהעיסה דלילה מדי אפשר להוסיף 2-3 כפות קמח חומוס או קוואקר עד לקבלת מרקם יציב.
2. לטיגון חצי עמוק: מחממים מחבת עבה עם שמן בגובה 2-3 סנטימטר, יוצרים קציצות בינוניות, משטחים אותן מעט, ומניחים בעדינות במחבת. מטגנים כמה דקות מכל צד עד להשחמה קלה, מסירים ומעבירים לצלחת מרופדת בניר סופג לספיגת השמן.
3. לאפייה בתנור: יוצרים קציצות עבות, מניחים בתבנית על נייר אפייה, משמנים היטב מכל הצדדים. אופים בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות עד שהן משחימות מעט, שימו לב לא לאפות יותר מדי כדי לא לייבש אותן. מגישים מיד. במידה ורוצים לשמור לאחר כך, יש להעביר לקופסא אטומה כשהן עדיין חמות כדי שהלחות תישמר.
4. בתיאבון
במקום רק בכוסברה ופטרוזיליה - ניתן להשתמש גם בשמיר, בזיליקום או סלרי - מה שאוהבים (סה"כ כוס עשבי תיבול קצוצים גס). שיטת ההכנה יכולה להיות גם טיגון.