מצרכים למתכון
15 מנות/יחידות, 103 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מושלמות לצמחוניים ולטבעוניים
- 1 מרסקים את כל המצרכים במעבד מזון עד לקבלת מרקם רך ודביק מספיק ליצירת קציצות. אם הקציצה מתפרקת לכם ביד או שהעיסה דלילה מדי אפשר להוסיף 2-3 כפות קמח חומוס או קוואקר עד לקבלת מרקם יציב.
- 2 לטיגון חצי עמוק: מחממים מחבת עבה עם שמן בגובה 2-3 סנטימטר, יוצרים קציצות בינוניות, משטחים אותן מעט, ומניחים בעדינות במחבת. מטגנים כמה דקות מכל צד עד להשחמה קלה, מסירים ומעבירים לצלחת מרופדת בניר סופג לספיגת השמן.
- 3 לאפייה בתנור: יוצרים קציצות עבות, מניחים בתבנית על נייר אפייה, משמנים היטב מכל הצדדים. אופים בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות עד שהן משחימות מעט, שימו לב לא לאפות יותר מדי כדי לא לייבש אותן. מגישים מיד. במידה ורוצים לשמור לאחר כך, יש להעביר לקופסא אטומה כשהן עדיין חמות כדי שהלחות תישמר.
- 4 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
אפשר להגיש עם יוגורט סויה נייטרלי מתובל במעט לימון, מלח ובצל ירוק.
ציוד נדרש: מעבד מזון.
במקום רק בכוסברה ופטרוזיליה - ניתן להשתמש גם בשמיר, בזיליקום או סלרי - מה שאוהבים (סה"כ כוס עשבי תיבול קצוצים גס). שיטת ההכנה יכולה להיות גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
12.3% |
4% |
13.8% |
69.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב