גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | על מזונות ומשקאות | » | האם סלק בריא? 5 יתרונות בריאותיים שלא הכרתם! |
אוטוטו נחגוג את ראש השנה ונברך שיסתלקו אויבנו, שונאינו ומבקשי רעתנו בעודינו אוכלים עלי סלק. מעבר לברכה שהסלק מביא עימו, הוא טומן בחובו מגוון ויטמינים וסיבים תזונתיים. מדוע מומלץ לצרוך סלק באופן תדיר? כל הפרטים לפניכם.
מערכת foodsdictionary, 15.08.2017
אין כמו ירקות שורש: אנחנו אוהבים במיוחד את הסלק והגזר
כמה עובדות חשובות על הסלקלסלק יש היסטוריה עתיקת יומין. הוא הופיע בתפריטים עוד בתלמוד בשם דומה - הסלקא. הסלק מתחלק ל- 3 משפחות זנים שונות, ביניהן: הסלקים המתורבתים, סלק עשבים וסלק סוכר. כיום, לעומת העבר, הסלק מכיל כמות גדולה יותר של סוכר (מסיבות של אופן הגידול והנדסת מזון). בזן סלק הסוכר, ישנה כמות סוכר גדולה המצויה בשורשיו אשר מהווה את חומר הגלם לייצור הסוכר הלבן שכולם מכירים. למעשה, כאשר נפוליאון החליט לשבור את החרם הבריטי על קנה הסוכר, נבנה בפולין המפעל הראשון להפקת סוכר סלק. מאותו הרגע, הפך הסלק למוצר מבוקש בכל העולם. ניתן לצרוך את הסלק בצורות הכנה מגוונות: מיץ סלק, סלט סלק, קרפצי'ו סלק או סלק אפוי בתנור. הסלק נודע כאחד הירקות הבריאים והיפים במטבח בשל צבעו העמוק והמהפנט, ובארץ קיימים שלושה זנים של הסלק: סלק בר, סלק עשבים והסלק המתורבת. הקליקו: ערך תזונתי של סלק טרי. כיצד בוחרים סלק ראוי לאכילה?מבחינה בוטנית הסלק מגיע מאותה המשפחה של התרד והקינואה. אנחנו מכירים אותו בצבע הסגול, אך הוא מגיע במגוון צבעים נוספים כמו צהוב ולבן. הסלק הוא אמנם ירק שורש נוקשה, אך הוא רגיש למכות ולפציעות במיוחד בזמן הבישול. כלומר, הפיגמנטים של הסלק מסיסים במים ורגישים לחום, ולכן בזמן הבישול צריך להתייחס אליו ביתר עדינות. לשורש הסלק יש מרקם קשה וקרנצ'י, אולם עלי הסלק בעלי טעם מריר והם מומלצים למאכל מאחר שהם מקור חשוב למשפחת הקרוטנים: בטא קרוטן, לוטאין וזיאקסנטין. לקריאה נוספת: מזונות לשמירה על בריאות ותפקוד המוח 5 עובדות שלא ידעתם על הסלק
לסיכומו של עניין רבים נמנעים מאכילת סלק בשל כמויות הסוכר המצויות בו, אולם הם אינם יודעים מה הן הסגולות אשר טומן בחובו הסלק. מעבר להיותו ירק טעים, יפה ובעל צבע מהמם, הוא נחשב לירק איכותי ומכיל ויטמינים רבים המסייעים לגופנו לתפקד כראוי. מומלץ להוסיף לתפריט השבוע שלנו חצי סלק בכל יום, ובכך לספק לגופנו סוכר טבעי וכמות נכבדת של ויטמינים שיתרמו לו לאורך זמן. היכנסו היכנסו: מתכונים עם סלק. |