גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | רץ ברשת | » | כל העובדות שאתם חייבים לדעת על כרובית |
קשה שלא להבחין בעובדה שהכרובית התחילה לתפוס מקום של כבוד ונהייתה מאכל טרנדי במיוחד. בכל מסעדה ישנה מנה המכילה כרובית, החל מפתיחים שונים, למנות טבעוניות ואפילו כרובית ממולאת המוגשת כמנה עיקרית. אנחנו אוהבים אותה מאוד ורק המחשבה עליה עושה אותנו רעבים. אז למה היא כל כך בריאה עבורנו?
מערכת foodsdictionary, 08.03.2018
אחד הירקות הבריאים ביותר!
אבל הכי מצחיק זה להגיד כרוביתהכרובית היא ירק חד שנתי והיא מגיעה אלינו ממשפחת המצליבים. קשה לפספס את צורתה של הכרובית מאחר שהיא משונה מעט ומסודרת בצורת ראשי פרחים בצבע לבן ואלה מסודרים על ענפים הצומחים מהגבעול. למעשה, צורתה של הכרובית היא פרקטלית - כלומר, צורה המורכבת מעותקים של עצמה. אם נגדיל באמצעות זכוכית מגדלת את פרחי הכרובית, נראה מראה שיהיה דומה כמעט לחלוטין לצורתו של הפרח המקורי. רבותיי, קצת היסטוריה!איננו יודעים מהיכן הגיעה הכרובית, אולם יש הסבורים שהיא בויתה מכרוב המצוי באיזור הים התיכון בימי הקיסרות הרומית. במאה ה- 12 תוארו כ- 3 זנים של כרובית על ידי הספרדים, ואלה ציינו שהזנים הללו הגיעו מאיזור סוריה. מנגד, במהלך המאה ה- 17 טענו שהכרובית הגיעה מקפריסין. האיטלקים מייחסים את הכרובית כירק שצמח בשטחם, והיא אכן החלה להתפשט אל עבר מערב אירופה במהלך המאה ה- 17, עד שהגיעה אל צלחתו של לואי ה- 14 שהיה מלך צרפת ומאז - הכל היסטוריה. כיצד מגדלים את הכרובית?הכרובית הינה ירק שרגיש מאוד לתנאי הגידול. בכדי לדאוג שתתפתח כראוי, יש לגדל אותה בתנאי אקלים קרירים ולחים. נציין שראשי הכרוביות שגדלים באיזורים צחיחים ויבשים יבשים ולא מוצקים, ומנגד, אם הכרובית תצמח בתנאי קור קיצוני, מרקמה עשוי להיפגע באופן ניכר. על כן, את הכרוביות נוהגים לגדל בתנאי חממה, עד שהם מועברים לשדות הפתוחים, כאשר עלי הירק מכסים את ראש הכרובית בכדי לשמור על צבעה הלבן הצחור. אכילת הכרוביתהכרובית תמיד הייתה קיימת במטבחים השונים, אולם בשנים האחרונות קיים סביבה באזז מאחר שהיא נמנית בין מזונות העל. ישנן צורות רבות להגיש את הירק הטעים הזה:
לקריאה נוספת: מה הופך את הכרובית לבריאה כל כך?הכרובית היא בין הירקות הבריאים שיש לטבע להציע לנו. תזונאיות רבות ממליצות לשלב אותה בתפריט השבועי. מדוע? מצאנו 5 סיבות במיוחד בשבילכם:
לסיכוםנדמה שהכרובית מומלצת במיוחד ולא רק בזכות הטעם העז והמיוחד שלה. כאשר מבשלים כרובית כולם יודעים על כך לאור הרח העז שהיא מפיצה, אבל זה לא באמת משנה. היא כל כך טעימה שרבים לא היו מוותרים עליה לעולם. |