גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | חדשות האוכל והבריאות | » | איך להכין | » | קאצ`ו א פפה: המדריך המלא |
קאצ`ו א פפה (Cacio e Pepe) היא מנת פסטה המגיעה אלינו מאיטליה, וליתר דיוק מאיזור רומא ולאציו. התרגום למילים "קאצ`ו א פפה" הוא למעשה "גבינה ופלפל". מדובר למעשה על מנת פסטה פשוטה יחסית, אך כמה שהיא פשוטה - ככה היא טעימה. המרכיבים העיקריים של המנה הם גבינת פקורינו ופלפל שחור. אה - ופסטה כמובן, ארוכה בדרך כלל (ספגטי). אז הנה המדריך המלא להכנת קאצ`ו א פפה (יש הרבה סגנונות הכנה, ואתם מוזמנים להיות יצירתיים עם המנה שלכם) הכולל גם הסברים על המנה, טיפים חשובים וכמובן מתכונים למנה האיטלקית הנפלאה הזו.
מערכת foodsdictionary, 16.09.2019
קאצ'ו א פפה: הכי פשוט - הכי טעים!
מנת קאצ'ו א פפה - מי את ומאיפה הגעת אלינו?קאצ'ו א פפה (או קצ'ו אה פפה) היא למעשה פסטה ברוטב גבינה ופלפל, המגיעה אלינו מאיטליה כמובן, ממלכת הפסטות שהביאה אלינו לתודעה את מנות הפסטה הבאות: קרבונרה, בולונז, רביולי, לזניה, פסטה ברוטב רוזה, פסטה ברוטב אליו אוליו, פסטה ברוטב שמנת, פסטה ברוטב עגבניות ועוד. מנת קאצ'ו א פפה היא מנה פיקנטית המורכבת מכמה מרכיבים בודדים בלבד, ולה יש מספר שיטות הכנה ואף תוספות למנה הקלאסית. היא נחשבת למנת פסטה פופולארית ומנחמת מאוד באיטליה (כמעט בכל מסעדה תוכלו למצוא אותה כאופציה). המנה למעשה מורכבת משני מרכיבים עיקריים בנוסף לפסטה: גבינה ופלפל שחור. הפסטה היא פסטה ארוכה בדרך כלל כמו ספגטי, לינגוויני, פטוצ'יני, בוקטיני או טליאטלה. הגבינה במקור היא גבינת פקורינו מחלב כבשים (גבינה מלוחה) ולה גם כמה וורסיות, אך זה לא קריטי להכנת המנה. אגב, ניתן להחליף בגבינת פרמזן וגם גרנה פדנו (ראו בהמשך גם אופציה לשילוב של הגבינות האלה במתכון). הפלפל השחור כמובן שצריך להיות באיכות הגבוהה ביותר (ראו מידע נוסף בהמשך הכתבה). למצרכים האלו נוסיף מעט חמאה וקצת ממי בישול הפסטה העמילניים - וזהו, ככה הקסם קורה בתהליך הכנה של כ- 15 דקות בקלי קלות! מנת ספגטי מעוררת תיאבון
טיפים חשובים להכנת קאצ'ו א פפהכדי לקבל מנת קאצ'ו א פפה טעימה ומוצלחת, כדאי להכיר ולהבין את הטיפים הבאים (למרות שאין חכם כבעל ניסיון, וכמובן שלאחר מספר פעמים שתכינו את המנה אתם כבר תהיו הרבה יותר חכמים):
היכנסו בנוסף: ספגטי: רצוי שיהיה בדרגת אל-דנטה
הנה הוא - מתכון לקאצ'ו א פפההבטחנו לכם מתכון לקאצ'ו א פפה - והנה אנחנו מקיימים: המצרכים (4-5 מנות):
אופן ההכנה:
הנה כמה סרטונים שממחישים תהליכי הכנה דומים - מוזמנים לצפות: תוספות שיכולות לשדרג את המנהבגדול, לדעתנו לא צריך להוסיף כלום למנת קאצ'ו א פפה וכדאי להיצמד לגרסא הקלאסית פחות או יותר לצד סלט טעים, אבל אם אתם מתעקשים...
אהבתם את המדריך? נשמח שתשתפו עם החברים ושתספרו לנו איך היא יצאה לכם! בהצלחה ובתיאבון, |