1. מסמיכים בבן מארי חלמון, פרמזן, שמנת מתוקה ומים. ההסמכה היא עד שכף העץ שבה משתמשים מקבלת ציפוי סמיך של הקרם (לרוב כ- 10 דקות). מוסיפים פלפל שחור גרוס לפי הטעם.
2. מטגנים את הטונה המעושנת החתוכה.
3. מבשלים את הספגטי במים למשך כ- 7 דקות.
4. מסננים את הספגטי ומוסיפים למחבת עם הטונה.
5. שופכים את קרם השמנת פנימה ועוטפים את הספגטי.
6. מניחים על צלחת הגשה ומקשטים בפרמזן לפי הטעם.
7. הרי לכם ספגטי קרבונרה מושלם - בתיאבון
במקור במקום הטונה המעושנת משתמשים בפנצ`טה (בייקון איטלקי) - זו הגרסא הכשרה עם טונה מעושנת. המתכון באדיבות מסעדת סאפורי.