דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עני אבל טעים, צילום: יהודה סלומון

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 213 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)

  • שמן זית - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ דק
  • שום - 2 שן
    גדולות וקצוצות דק
  • פטרוזיליה - 2 כף-קצוץ - סה"כ (10 גרם)
    קצוצה דק
  • חזה אווז מעושן -  קופסת פלסטיק - סה"כ (125 גרם)
    פרוס עבה וחתוך לרצועות קצרות
  • זרעי שומר - כף (7 גרם)
    כתושים
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • ספגטי - קופסת קרטון (500 גרם)
  • שמן זית - כפית (5 מ"ל)
  • פתיתי צ`ילי - חצי כפית
  • פירורים מלחם לא טרי - 1/3 כוס
    קלויים בתנור (הוראות בסוף)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מחממים את השמן במחבת גדולה וכבדה מעל להבה בינונית. מוסיפים בצל, שום, פטרוזיליה, חזה אווז, צ`ילי ושומר, ומטגנים במשך 10 דקות, עד שהבצל והשום מתרככים וחזה האווז מתחיל להשחים. מערבבים לעיתים תכופות. מתבלים במלח ובפלפל ושומרים מעל להבה נמוכה מאוד עד שהספגטי מוכן.
  • 2 בינתיים, מבשלים את הספגטי בהרבה מי מלח רותחים לדרגת אל דנטה. מסננים היטב ומעבירים לקערה מחוממת.
  • 3 יוצקים את הרוטב על הספגטי, מערבבים את פירורי הלחם הקלויים עם כפית שמן זית, זורים על הפסטה והרוטב ומערבבים בתנועות הקפצה. מגישים מיד.
  • 4 להכנת פירורי לחם קלויים, חותכים פרוסות לחם לא טרי (רצוי לחם כפרי מקמח מלא) לקוביות ומרסקים אותן לפירורים בינוניים במעבד מזון. מפזרים את פירורי הלחם בתבנית וקולים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) במשך 10 דקות, או עד שהפירורים יבשים. מפרוסה אחת מקבלים כ- 1/3 כוס פירורים.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את פתיתי הצ`ילי ואת פרוסות הלחם הקלוי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)421198
חלבונים (גרם)10.8 5.07
פחמימות (גרם)4220
מתוכן סוכרים (גרם)3.09 1.45
שומנים (גרם)23.56 11.06
מתוכם שומן רווי (גרם)4.76 2.23
כולסטרול (מ"ג)15 7.04
נתרן (מ"ג)385.84181.14
סיבים תזונתיים (גרם)3.01 1.41
מים (גרם)60.128.22
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)8.534.01
ויטמין B (מ"ג)0.540.25
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.240.11
ויטמין B5 (מ"ג)0.10.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.796.01
ויטמין C (מ"ג)7.23.38
ויטמין E (מ"ג)0.030.01
ויטמין K (מק"ג)33.3315.65
סידן (מ"ג)39.2718.44
ברזל (מ"ג)0.620.29
מגנזיום (מ"ג)14.376.75
זרחן (מ"ג)34.9816.42
אבץ (מ"ג)0.240.11
אשלגן (מ"ג)154.2272.4
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.080.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.160.08
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.160.08

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.8% 29.6% 13.6% 53%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.