דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 213 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)

  • שמן זית - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ דק
  • שום - 2 שיניים
    גדולות וקצוצות דק
  • פטרוזיליה - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (10 גרם)
    קצוצה דק
  • חזה אווז מעושן -  קופסאות פלסטיק - סה"כ (125 גרם)
    פרוס עבה וחתוך לרצועות קצרות
  • זרעי שומר - כף (7 גרם)
    כתושים
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • ספגטי - קופסת קרטון (500 גרם)
  • שמן זית - כפית (5 מ"ל)
  • פתיתי צ`ילי - חצי כפית
  • פירורים מלחם לא טרי - 1/3 כוס
    קלויים בתנור (הוראות בסוף)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
ספגטי של עגלונים
עני אבל טעים, צילום: יהודה סלומון
  • 1 מחממים את השמן במחבת גדולה וכבדה מעל להבה בינונית. מוסיפים בצל, שום, פטרוזיליה, חזה אווז, צ`ילי ושומר, ומטגנים במשך 10 דקות, עד שהבצל והשום מתרככים וחזה האווז מתחיל להשחים. מערבבים לעיתים תכופות. מתבלים במלח ובפלפל ושומרים מעל להבה נמוכה מאוד עד שהספגטי מוכן.
  • 2 בינתיים, מבשלים את הספגטי בהרבה מי מלח רותחים לדרגת אל דנטה. מסננים היטב ומעבירים לקערה מחוממת.
  • 3 יוצקים את הרוטב על הספגטי, מערבבים את פירורי הלחם הקלויים עם כפית שמן זית, זורים על הפסטה והרוטב ומערבבים בתנועות הקפצה. מגישים מיד.
  • 4 להכנת פירורי לחם קלויים, חותכים פרוסות לחם לא טרי (רצוי לחם כפרי מקמח מלא) לקוביות ומרסקים אותן לפירורים בינוניים במעבד מזון. מפזרים את פירורי הלחם בתבנית וקולים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) במשך 10 דקות, או עד שהפירורים יבשים. מפרוסה אחת מקבלים כ- 1/3 כוס פירורים.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את פתיתי הצ`ילי ואת פרוסות הלחם הקלוי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.8% 29.6% 13.6% 53%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.47 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב