להלן מספר נקודות שכדאי לחשוב עליהן לפני הקנייה:
- ערך תזונתי - גלידות הן על בסיס חלב ומכאן שהן מכילות סידן. כדאי לשים לב לתכולת הסידן (תכולה סבירה של סידן בשלגון אישי עומדת על כ- 100 מ"ג סידן).
- קלוריות - כאן נוכל למצוא טווח רחב מאד. החל ב 30-50 קלוריות בשלגוני דיאט וכלה ב- 350-400 קלוריות לשלגון אישי - פי 10! מכיוון שגלידה נחשבת חטיף/ארוחת ביניים, רצוי שסך הקלוריות יהיה סביב 100-150 (תלוי מי אוכל...) - לדוגמא, שלגונים המבוססים על פרי או יוגורט.
- שומנים - עקרונית, בגלידה יש אחוזי שומן מופחתים בהשוואה לשוקולד או עוגות ועוגיות. יחד עם זאת, כאשר מוסיפים לגלידות "הפתעות" כגון אגוזים, שקדים, וכמובן שוקולד, אחוזי השומן ממריאים, איתם הקלוריות, הסיכון להשמנה וסיכון הבריאות (לחובבי ההפתעות הללו, יש לא מעט שלגונים בגרסת ה"מיני". חצי שלגון = חצי נחמה).
- צבעי מאכל/חומרים משמרים - אין מה לעשות, מאכלים תעשייתיים יכילו קרוב לוודאי את הרכיבים הללו. אולם בשל מודעות גבוהה ושיפורים טכנולויגים, ניתן למצוא תחליפים טבעיים (לדוגמא צבע מאכל טבעי או הימנעות מוחלטת מחומרים משמרים).
- דיאט - כן או לא? עקרונית אני לא חושבת שחייבים לצרוך מוצרים דיאטטים. אפשר לאכול טוב ונכון גם בלי מוצרי "דיאט", אבל אני מודה שיש לא מעט גרסאות מוצלחות (יש לי לקוחות שמכורים ל"קסטה לייט" כל השנה) ולכן זה עניין של העדפה. אין ספק שזה מספק את הצורך למשהו מרענן ומתוק במינימום קלוריות.
נכון, סביר להניח שמי שינסה ליישם את כל ההמלצות יישאר נטול שלגון, אבל כאן המקום לעשות שיקול דעת אישי. לדוגמא, אישה בוגרת המעוניינת לשמור על משקלה יכולה לבחור שלגון דיאטטי כקינוח אחרי ארוחה. ילד צעיר - מומלץ לבחור עבורו שלגון על בסיס פרי או יוגורט, או ארטיק קרח טבעי. נער מתבגר שלא מוכן לוותר על שוקולד - אפשר לבחור שלגון "פשוט" (כגון שוקו-שוקו או שוקו-בננה) או מיני מגנום. המעוניינים לרדת במשקל - כדאי לבחור שלגונים על בסיס פרי, יוגורט, מים או דיאט.
שיהיה קיץ מרענן וקריר (:
|