גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | על מזונות ומשקאות | » | ענבים: פרי אהבה אקזוטי |
![]() איך אתם מעדיפים את הענבים שלכם? ירוקים או אדומים?
הגפן הינו סוג של שיח מטפס. 60 סוגים שונים של גפנים קיימים בטבע. פרי הגפן כאמור הינו הענב, המשמש הן כמאכל והן כפרי מיובש (צימוקים), ליין ואף לריבה ולחומץ. מי מבינינו שיחליט לגדל גפן בחצרו הפרטית ואו להקים כרם ענבים - חשוב שידע מראש כי עונת הפריחה הינה מהאביב ועד הקיץ ויש לבצור את הענבים במשך כמעט כל הקיץ. הגפן ייתן את פירותיו רק לאחר 3-4 שנות קיום. צבעם של הענבים ישתנה בהתאם לזן ויכול להיות החל מירוק ועד סגול, אדום או ורוד. הענבים בריאים מאוד. מלבד היותם מכילים ויטמין C, ויטמיני B ומגנזיום, הם מכילים גם סיבים תזונתיים, המשפרים את האיזון במערכת העיכול ומקלים על היציאות. פיגמנט הצבע בענבים מכיל חומרים אנטי אוקסידנטיים רבים (אנטי חמצוניים). חומרים אלו חשובים מעין כמותם לבריאות הלב וכלי הדם, ויגנו על גופינו מפני מחלות כמו טרשת עורקים, סרטן ועוד... נוגד חמצון מרכזיים המופיעים בענבים האדומים הינם פוליפ נולים. נוגד חמצון זה נחקר רבות ונמצא במחקרים כיעיל נגד מחלות כגון סרטן, יתר לחץ דם, טרשת עורקים, זיהומים ועוד. על כן, אין פלא שעמותת עתיד - עמותת הדיאטנים בישראל, ואיגוד הקרדיולוגים הישראלי, ממליצים למבוגרים בריאים לשתות כוס יין אדום אחת ליום לנשים ועד שתי כוסות לגברים יחד עם הארוחה, לשמירה על גופינו מפני מחלות לב וכלי דם (המלצות אלו מתועדות בחוברת ההמלצות המקצועית של איגודים אלו). שמותיהם של היינות הם למעשה כשמותיהם של הזנים הנפוצים של הענבים, מהם מיוצר יין. היינות האדומיםקברנה סוביניון - זן צרפתי עתיק, ממנו מיוצר יין בגווני אדום ארגמני חזק. נחשב לאציל הזנים. מרלו - מעניק יין עדין ונחשב לשני בדרגתו ברחבי העולם. בנוסף, ישנם זנים נוספים כגון קריניאן ושיראז ליינות האדומים, ואף ארגמן שהינו זן ישראלי המהווה מכלוא של קריניאן, אך טוב ממנו. ואילו פינו נואר הוא זן המיועד לשמפניה. היינות הלבניםקיימים זנים כמו מוסקט לבן - האיכותי ביותר מזני המוסקט. ריזלינג, שהוא זן ענבים גרמני, ועוד סוגים נוספים כמו שרדונה וסוביניון בלאן. הכנת יין ביתי למרבה הפלא איננה עבודה כה קשה, ואפילו נחמדה ואפשרית עד מאוד. ניתן למעוך את הענבים ע"י דריכה (יותר לשם החוויה - בעיקר עם ילדים...) או ע"י ערבולם במג'ימיקס, מעבירים אותם למיכל סגור עם סוכר למשך בין 30 ל- 45 יום, ולסיום כאשר מוציאים את היין לשם שתייה - מוסיפים עוד מעט סוכר על מנת לנטרל את טעמו החמוץ. ענף היין מפותח מאוד בישראל וקיימים לא מעט יקבי בוטיק משובחים ביותר ברחבי הארץ, בהם ניתן לבקר ולרכוש יינות טובים מסוגים שונים ואף בחלקם לקבל הדרכה, וצפייה בייצור היין עצמו. ניתן להכין מענבים גם ריבה טעימה ומתוקה. טעמה מיוחד והכנתה יחסית פשוטה. לוקחים 2 קילו ענבים (מכל סוג שרוצים) ולהם מוסיפים 1 קילו סוכר. מכסים את הענבים בסיר ע"י הסוכר ומניחים ללילה במקרר. לאחר הלילה מניחים על האש ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד שעה וחצי על אש נמוכה ללא מכסה ומערבבים כל כמה דקות. חשוב לא להשתמש בסיר אלומיניום. לבסוף, מוסיפים חצי כפית קינמון וחצי לימון סחוט. למלא 3-4 צנצנות מעוקרות וליהנות! קחו את הפרי ועשו עמו כאוות נפשכם - יין, ריבה וכו', אבל בינינו - הכי טוב, טעים, מתוק ופשוט - לקחת אשכול ענבים גדול ועסיסי, לשבת בכורסה עם המזגן ופשוט ליהנות מהמפץ הגדול של הענבים בפה, טעמם המתקתק ותחושתם המימית והמקררת. בברכת בריאות, הילה כהן, נטורופתית. לבלוג של הילה לחצו כאן. |
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם