גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | תזונה לילדים | » | ממאל`ה, הכל מלא! |
צעד ראשון - לעבור לדגנים מלאים. אם עוד לא עברתם את המשוכה הזאת, אז בהחלט הגיע הזמן להתחיל. עובדה ברורה היא שדגנים מלאים הם טובים לנו יותר, מלאים בסיבים תזונתיים ושאר חומרים טבעיים וטובים ש"נושרים" מהדגן בתהליך הפיכתו ללבן. יש מוצרים מוצלחים יותר בגרסתם המלאה, יש מוצרים פחות מוצלחים, אבל תמיד, בכל מטבח, יש מקום לשיפור.
האמא של הסרבנים, כותבת ובשלנית חובבת, 22.03.2014
יש דגני בוקר מלאים טעימים שילדים יאהבו
מה להחליף למלא?מניסיוני האישי, יש מספר מוצרים שאפשר להחליפם לתצורתם המלאה, בלי שום בעיה ותשומת לב מצד הסרבנים:
לקריאה נוספת: מה פחות מתאים לילדים סרבנים?בתחילת הדרך, בשיא ההתלהבות, ניסיתי לדחוף לילדים פסטה מחיטה מלאה או מקמח כוסמין. בינינו? זה לא זה. זה לא נראה אותו דבר וזה לא טעים אותו הדבר... אז בואו נניח לפסטה, ונמשיך עם פסטה מחיטת דורום, שהיא לא רעה כל כך.דבר נוסף שלדעתי כמעט בלתי אפשרי לאכול אותו הוא אורז מלא. מלבד העובדה שהוא הופך תהליך בישול של 10 דקות ל- 40 דקות, העיכול שלו הוא כמעט בלתי אפשרי. אז אני חסה על הילדים... מבחינתי, אורז בסמטי, אורז אדום או אורז בשלושה צבעים (בסמטי, אדום ופרא) הם בריאים במידה מספקת. הרי באנו ליהנות, לא? וכאמור, אם אתם מכינים פיצה בבית, ותרו על הניסיון "להבריא" אותה עם קמח מלא. זה פשוט לא זה! לחילופין, נסו להכין שתי פיצות מכמות לבצק אחד. נסו לרדד את הבצק עד למקסימום הדקיקות. ודבר אחרון חביב - קינואה. אם הילדים שלכם אוכלים אותה - אשריכם! אבל אם לא, תבינו אותם. מדובר ב"סופר פוד" של ממש, והטעם שלה לא תמיד מתחבב על ילדים. אני מכירה כמה חברות ש"דוחפות" קינואה בקציצות, בפתיתים וכדומה. אני מניחה לסרבנים שלי לעת עתה, בעניין הזה. שבוע בריא לכם ולילדיכם, האמא של הסרבנים. הערה: הכותבת אינה אשת מקצוע מוסמכת וכותבת על פי ניסיונה האישי בלבד. |