גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | צמחונות וטבעונות | » | שייק ירוק: למה הוא כל כך בריא? |
הדרך לתזונה טבעית ובריאה לא חייבת להיות רצופה במכשולים ובמהמורות. היום אני רוצה להציג בפניכם קיצור דרך נהדר להשגת גוף בריא וחזק. דרך נפלאה לקדם את הבריאות שלנו היא בעזרת השייק הירוק - מולטי ויטמין ומינרל מהטבע. נא לא להיבהל, שמתי לב שכל פעם שאומרים את צמד המילים הללו, אנשים נרתעים ומסתייגים. כעת אני רוצה לגרום לכם להתיידד עם השייק הירוק, לנסות לקרב אתכם אליו ואפילו לגרום לכם לחבבו ולרצות ולהתנסות בהכנתו. אני מתייחסת לשייק הירוק כאלוף המטבח.
עדי גולדנברג, נטורופתית N.D, מומחית בתהליכי ניקוי רעלים ושיפור הבריאות, 08.02.2015
שתו שייק ירוק לחיים בריאים יותר!
מדוע השייק הירוק הוא אלוף המטבח?כי הוא אלוף בכמות הויטמינים - מנצח ולוקח את כולם בסיבוב, אלוף בכמות המינרלים שהוא מכיל, אלוף ברמות הכלורופיל שמחדש לנו את התאים ומחייה אותם, אלוף מבחינת תכולת הסיבים התזונתיים שכל כך חשובים לתפקוד מערכת העיכול ואלוף מבחינת הספיגה במערכת העיכול. מה מכיל השייק הירוק?השייק הירוק מכיל בדרך כלל פרי מפירות העונה: זה יכול להיות תפוח, אגס, אפרסמון, קלמנטינה, קיווי, בננה, תפוז וכל פרי אחר שאתם אוהבים. למי שאוהב את הפירות הטרופיים ואינו בעל רגישות מיוחדת אליהם, אפשרי ואף רצוי להוסיף אותם לשייק: פירות כמו אננס, פאפאיה ומנגו ישדרגו את השייקים ויהפכו אותם למעדן של ממש. לפרי מוסיפים ירק ירוק כלשהו: זוקיני, מלפפון, עולש, קולורבי או כרוב ירוק, והמרכיב החשוב ביותר הינו העלים הירוקים. בעלים הירוקים הכוונה לכל סוגי העלים הירוקים שיש: כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, חסה, עלי ארגולה, עלי רוקט, אנדיב, עלי קייל, עלי מנגולד, עלי תרד, נבטים ועוד. חשוב שהעלים יהיו אורגניים על מנת להימנע מלהכניס לגוף חומרי הדברה רבים. המרכיב האחרון הוא מים, בהתאם למידת המיהול הרצויה. למתחילים הייתי ממליצה ללכת על שילוב של עלים ירוקים עם בננה ותמר. הקסם שבעלים הירוקיםדמיינו לעצמכם מצב שבו אתם מגיעים למסיבה והכיבוד הינו שייקים ירוקים, הרבה נבטים וסלטים מבוססי עלים ירוקים. סביר להניח שתתאכזבו. התשוקה למזונות מעוררים כגון סוכר, קפה וקמח לבן, מעידה על כך שהאיזון הפנימי בגופנו הופר. גוף האדם השתנה בשנים האחרונות והתחלנו לאהוב מזונות מעוררים יותר ממזונות טבעיים ובלתי מעובדים. ברור לכולם שלא ניתן לנהל חיים בריאים ומשגשגים אם נאכל רק שוקולד ופסטה. לעומת זאת, מרבית האנשים לא יסכימו לאכול מזונות משעממים או מרירים שישפרו את הרגשתם ובריאותם, גם אם הם סובלים ממחלה שמסכנת את חייהם. רבים ממשיכים לשאול: "מה ניתן לאכול על מנת להגיע לבריאות טובה יותר?". השייק הירוק מאפשר לנו להחזיר לעצמנו את היכולת לאהוב מזונות בריאים ולהשתוקק אליהם, וזאת למרות שפיתחנו תשוקות חזקות ובלתי טבעיות. השייק הירוק אינו רק מזין, הוא גם טעים ואפילו ילדים אוהבים אותו. הדעה הרווחת שעלים ירוקים הינם מזון שמתאים לארנבות, כבשים ופרות, מנעה מאיתנו להכניס אותם כדרך קבע לארוחות שלנו. כמו כן, טעמם של העלים הירוקים הינו מריר לעומת טעם ירקות השורש למשל שהינו מתקתק ומזונות אחרים שעשירים בסוכר ולכן יותר מושכים. למרות הטעם המריר והדעה שעלים ירוקים הינם מזון לבעלי חיים, ראוי להתייחס לעלים הירוקים כקבוצת מזון בפני עצמה וזאת משום שכמות ומגוון הרכיבים התזונתיים הקיימים בהם היא עצומה, והנה רק כמה דוגמאות להמחשה:
לקריאה חשובה נוספת: בנוסף, אכילת כמויות גדולות של ירקות ירוקים מספקת לגופנו שפע של חלבונים. חלבונים אלו נמצאים בצורה של חומצות אמיניות בודדות שקלות יותר לניצול על ידי הגוף, לעומת החלבונים שמגיעים מן החי בצורתם המורכבת. ניקח לדוגמא את עלי כרוב הקייל שניתן למצוא אותם בכל חנות אורגנית כיום ונחשבים למזון על. בחצי ק"ג עלי כרוב הקייל ניתן למצוא מגוון רחב של חומצות אמיניות (אבני הבניין של החלבונים) בכמות העולה על הקצובה היומית המומלצת לאדם. בראש עלי עולש למשל ניתן למצוא 204 מ"ג טירוזין (חומצה אמינית), לעומת 222 מ"ג טירוזין במנה אחת של עוף. לפיכך, הבשורה לטבעוניים ולצמחוניים הינה שאכילת מגוון רחב של עלים ירוקים בהחלט יכולה לספק את מלוא כמות החלבון הדרושה, ולכן מהווה מקור לחלבון איכותי הדרוש לגופנו על מנת לקיים בריאות מיטיבית. השייק הירוק מהווה גלולת מרץ לגוףהשייק עשיר בויטמינים ובמינרלים, ולכן מעלה את רמות האנרגיה והחיוניות. קשה מאוד לשמור על מאזן תקין של חומצה ובסיס בגוף. מאזן חומציות שאינו תקין מהווה קרקע פוריה להתפתחות של דלקות ומחלות. העלים הירוקים מבססים לנו את מערכות הגוף, ולכן מאזנים את רמות החומציות ומפחיתים ואף מונעים דלקות והתפתחות מחלות. השייק הירוק עשיר בכלורופיל, שמהווה את הצורה הנוזלית של אנרגיית השמש ומכאן חשיבותו. לכלורופיל סגולות בריאותיות רבות: משפר את ספירת הדם, מספק ברזל לאיברי הגוף, מנטרל את הרעלים שצורכים במזון, מסייע לטיהור הכבד, מזרז ריפוי פצעים, משקם כלי דם, מפחית כאבי דלקת ומאזן את רמות החיידקים. השייק הירוק עשיר גם בסיבים תזונתיים שמהווים את ספוג הפלא של הטבע. העלים הירוקים מכילים סיבים בלתי מסיסים, אלו מצויים גם בקטניות ובאגוזים. אם נסתכל על הסיבים הבלתי מסיסים תחת מיקרוסקופ נראה כי הם נראים כמו ספוג. כל פיסה מהם יכולה לספוג כמות רעלים שגדולה בהרבה מנפחה. הסיבים הבלתי מסיסים תופסים את הרעלים ומוציאים אותם מהגוף. באמצעות צריכה מספקת של סיבים תזונתיים בלתי מסיסים אנחנו בעצם פותחים את הדלת כדי לאפשר לגוף להתרוקן מרעלים בדרך הקלה והטבעית. הנה רק כמה מהתפקידים של סיבים תזונתיים:
נקודה מעניינת למחשבה הינה שמזון מן החי אינו מכיל כלל סיבים תזונתיים. מתכון לשייק ירוקאז הנה מתכון לשייק ירוק הכי פשוט והכי הכי טעים שאתם כבר יכולים להכניס אליכם למטבח ולנסות: פרי: בננה ואגס. מכניסים הכל לבלנדר, מוזגים ושותים. כמה פשוט, ככה בריא! ניתן לשדרג את השייק עם מזונות על למיניהם שעשירים ברכיבים תזונתיים ובנוגדי חימצון, כגון: תותי גוג'י ברי, אבקת מאקי ברי או זרעי צ'יה, וכך משלשים את כמות הרכיבים התזונתיים שמכניסים לגוף. מקווה שהשתכנעתם, מוכנים לנסות? בואו לטעום בנוסף: קוקטייל ירקות ירוקים. כותבת המאמר היא ד"ר עדי גולדנברג, נטורופתית, בעלת קליניקה בתל אביב ומדריכה ומלווה אנשים בתהליכי ניקוי רעלים לשיפור הבריאות ובתהליכי הרזיה ודיאטה. לקבלת סדרת סרטוני וידאו על הנוסחה של עדי להשגת גוף בריא, שמח וקליל לחצו כאן. |