גם אתם אוהבים לסחוט פלח לימון על השניצל שלכם?
כמה טיפים קצרים לפני שבכלל מתחילים
- ההמלצה הינה להשתמש בחזה עוף טרי ולא קפוא לתוצאות טובות יותר. במידה ומשתמשים בחזה עוף קפוא - כמובן יש צורך בהפרשתו לפני ההכנה. כמו כן, אל תשכחו לנקות את פרוסות חזה העוף משומן וגידים, ולייבש אותן לפני הטיגון.
- מומלץ להכין פרוסות חזה עוף דקות במידה (לא דקות מדי ולא עבות מדי). רוב האנשים אוהבים יותר שניצל דק יחסית, אך כמובן שזהו עניין של טעם אישי. במידה ואתם אלו שמשטחים את השניצלים לפני ההכנה ולא הקצב - אל תשכחו לשטח אותם בצורה אחידה על מנת שהטיגון יהיה אחיד.
- תהיו מוכנים מבעוד מועד: הכינו את פרוסות חזה העוף, קערת הקמח, קערת הביצים הטרופות וקערת פירורי הלחם. כמובן אל תשכחו גם את חימום השמן במחבת, אה?
- הכלל החשוב ביותר - זהירות! אנחנו עוסקים בשמן חם ואף אחד לא מעוניין בכוויות מיותרות. מומלץ כמובן להניח בעדינות ובזהירות את השניצלים בשמן החם.
הכנת השניצל המושלם
- לפרוס את חזה העוף לפרוסות דקות, לייבש, לתבל במלח ופלפל שחור לפי הטעם משני הצדדים ולהניח בצד. ניתן לוותר על מלאכת התיבול בשלב זה ולהוסיף תיבול לתערובת הקמח, תערובת הביצים הטרופות ותערובת פירורי הלחם.
- להכין קערה עם קמח לבן, קערה עם ביצים טרופות וקערה עם פירורי לחם או כל ציפוי אחר שאוהבים. מומלץ להשתמש בפנקו (פירורי לחם יפניים) - הם גדולים יותר, פריכים יותר וקראנצ'ים יותר. ניתן גם לשלב בין פירורי הלחם הרגילים לאלו היפניים, וגם להיות מקוריים ולחשוב על ציפויים נוספים כמו ביסלי טחון במגוון טעמים (מומלץ!).
- לחמם היטב את השמן במחבת. השמן צריך להיות חם במידה הנכונה על מנת שהשניצלים ייצאו פריכים ועסיסיים. אגב, רבים אוהבים שניצל מטוגן יותר מאשר שניצל אפוי, אך תוכלו למצוא כאן מתכון לשניצל אפוי טעים במיוחד שלא תוכלו להפסיק להכין אותו, וכמובן הוא בריא יותר מכיוון שסופג פחות שמן.
- לצפות את חזה העוף בקמח (לנער קלות מעודפים), לאחר מכן בביצים הטרופות ולבסוף בפירורי הלחם שאוהבים. בשלב זה, ניתן להוסיף טעמים שאוהבים לתערובת הקמח, הביצים או פירורי הלחם: כמון, שום גבישי, חרדל דיז'ון, עמבה (מומלץ למי שאוהב), עשבי תיבול מיובשים או טריים (תימין, אורגנו, רוזמרין, פטרוזיליה וכוסברה), צ'ילי מתוק או יבש, רוטב סויה עם טריאקי, קטשופ וכל העולה על רוחכם. מנגד, ניתן כמובן להשרות את השניצלים במרינדה למשך שעה מינימום - פעולה שתורמת מאוד לרכות ולפריכות של חזה העוף, וגם כמובן מוסיפה טעם.
- לטגן את השניצלים משני הצדדים למשך כמה דקות עד שפירורי הלחם מזהיבים והשניצלים מוכנים. מומלץ שלא להעמיס על המחבת את כל השניצלים יחדיו, אלא לטגן בכל פעם 2-4 שניצלים (אם יש לכם זמן מיותר ואתם ממש רוצים שניצל מושלם מכל הבחינות - תטגנו שניצל שניצל או מקסימום שני שניצלים ביחד. כך הם סופגים פחות שמן מהטיגון).
- להניח כל שניצל על נייר סופג (לא אחד על השני), על מגבת נקייה או על כלי סינון כלשהוא.
- לאכול מיד עם התוספת האהובה עליכם ופלח לימון בצד - לא טעים לאכול שניצל קר שלא יצא עכשיו מהמחבת/מהתנור! לא מומלץ להקפיא את השניצלים ולכן כדאי להכין את הכמות המדויקת לאותה ארוחה בלבד - שניצל שחומם שנית מאבד רבות מטעמו המקורי.
- השניצל מוכן - בתיאבון (:
המתכונים הכי טובים לשניצל
מלבד המתכון לשניצל האפוי בתנור שכבר קישרנו אתכם אליו מקודם, יש עוד כמה מתכוני שניצל נפלאים שהיינו חייבים שתראו ותכינו:
נשמח לשמוע מכם טיפים נוספים להכנת השניצל הכי טעים שלכם!
תיהנו ובתיאבון,
צוות האתר.
עדיין לא חברים שלנו בפייסבוק? הצטרפו עכשיו!
|