דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אורז בריא וטעים

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 170 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את אורז הבר לכשעה במים חמימים ומסננים מהמים.
  • 2 מחממים את שמן הזית במחבת/סיר ומטגנים בו את האורז ל- 5 דקות.
  • 3 מוסיפים את המים הרותחים והמלח, ומביאים לרתיחה.
  • 4 מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות. מוסיפים את האפונה הירוקה וממשיכים לבשל עוד כרבע שעה.
  • 5 בודקים אם האורז כבר רך. אם כן - מכבים את האש ומחכים 5 דקות במכסה סגור. אם עדיין קשה מעט - מבשלים עוד כ- 10 דקות.
  • 6 מאווררים את האורז בעזרת מזלג ומגישים.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)13579
חלבונים (גרם)4.73 2.79
פחמימות (גרם)2112
שומנים (גרם)3.37 1.99
מתוכם שומן רווי (גרם)0.47 0.28
נתרן (מ"ג)6.753.98
סיבים תזונתיים (גרם)2.63 1.55
מים (גרם)119.8870.66
סידן (מ"ג)10.96.42
ברזל (מ"ג)0.290.17
מגנזיום (מ"ג)1.20.71
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)53.5331.55

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.3% 10.6% 14.9% 66.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.