דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

35 מנות/יחידות, 68 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
בורקס ללא גלוטן
  • 1 מערבבים היטב את הקמחים, המלח, אבקת האפייה, הגואר גאם או הקסנטאן גאם, הסיבים התזונתיים וחומץ התפוחים. מוסיפים את השמן והמים (חמים) ולשים ביד לבצק רך ושמנוני מעט.
  • 2 במידת הצורך מוסיפים מעט מים או קונדיטור.
  • 3 מכסים ומשאירים ל"מנוחה" כחצי שעה עד שעה בחוץ.
  • 4 קורצים חתיכה קטנה מהבצק ,יוצרים כדור (קטן במעט מכדור מטקות), פוחסים אותו עם כף היד על השיש, מרימים לכף יד אחת ועם כף היד השניה לשטח לעלה (על כף היד).
  • 5 שמים כחצי כף מהמילוי שרוצים וסוגרים.
  • 6 מחממים את התנור לחום בינוני גבוה - 190 מעלות צלזיוס.
  • 7 מניחים את הבורקסים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים ביצה טרופה ומפזרים (לא חובה) שומשום, פרג, קצח וכו`.
  • 8 אופים כ- 30 דקות או עד שהבורקסים מזהיבים.
  • 9 פורסים מגבת מעל הבורקסים המוכנים, לאחר הוצאתם מהתנור.
  • 10 לאחר שהבורקסים מתקררים, שומרים במקפיא. לפני האכילה מחממים במיקרוגל או בתנור.
  • מילוי גבינה:
  • 1 מערבבים את כל חומרי המילוי (200 גרם גבינה לבנה, 200 גרם גבינה מלוחה מגוררת, 100 גרם גבינה צהובה מגוררת, 100 גרם מוצרלה מגוררת, 100 גרם גבינת קוטג`, כף קורנפלור וביצה אחת) וממלאים כחצי כף בכל בורקס.
  • 2 אם שמים יותר הבורקסים מתפוצצים באפייה.
  • 3 אפשר לשלב מגוון גבינות שאוהבים, אני משלבת גבינות עיזים ו/או כבשים.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להמיר חלק מהשמן לשמן זית שהוא בריא יותר.

מידת הכוס שלי - 240 גרם. מומלץ להשתמש בקמח תירס הכי דק (גן שמואל) ולא של ויליפוד שהוא עבה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 26% 14.7% 55.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב