דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 62 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
בראונטי - בראוניז באונטי
תודו שבא לכם ביס מהבראונטי המושלם הזה
  • הכנת הבראוניז:
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 170 מעלות (חום עליון-תחתון).
  • 2 ממיסים במיקרוגל או בבן-מארי את השוקולד יחד עם החמאה, וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים לאיחוד.
  • 3 מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, וממשיכים לטרוף רק עד שהן נטמעות בתערובת השוקולד.
  • 4 מנפים פנימה את הקורנפלור ואבקת הקקאו, מוסיפים את המלח ומערבבים
  • רק עד שהתערובת כמעט נעשית אחידה. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים קצרות לאיחוד.
  • 5 יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך כ- 15 דקות עד שהבראוניז יציב מעט אך רך למדי (חשוב להתחיל בהכנה של שכבת הקוקוס בזמן שהבראוניז בתנור).
  • הכנת שכבת הקוקוס:
  • 1 בקערה בינונית מניחים יחד את הקוקוס, הסוכר, החמאה והחלב, ומערבבים מעט לאיחוד. מוסיפים את הביצים ותמצית וניל, ומערבבים לתערובת אחידה.
  • 2 יוצקים את התערובת מעל שכבת הבראוניז ובעזרת מרית משטחים בעדינות לשכבה אחידה.
  • 3 אופים במשך כ- 15 דקות עד ששכבת הקוקוס מתייצבת מעט אך עדיין בהירה. מיישרים בעזרת כפית ומצננים היטב לטמפרטורת החדר.
  • הכנת גנאש השוקולד והרכבת הבראונטי:
  • 1 ממיסים במיקרוגל את השוקולד יחד עם השמנת מתוקה, ומערבבים היטב עד לקבלת גנאש אחיד ומבריק.
  • 2 יוצקים את הגנאש מעל שכבת הקוקוס, מטים מעט את התבנית לצדדים לפיזור וציפוי אחיד, מעטרים בקוקוס קלוי ומעבירים למקרר לכ- 4 שעות של התייצבות. מתקבל בראוניז באונטי פשוט מושלם!
  • 3 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 20x20 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם המסה וקירור. כדי להקל על החיתוך מומלץ להכניס את הבראונטי למקפיא למשך שעה וחצי- שעתיים לפחות. שומרים את הבראונטי במקרר בכלי אטום עד 4 ימים ובמקפיא עד 3 שבועות. ניתן להמיר את הקורנפלור בקמח בכמות זהה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 45.5% 8.3% 42.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.89 (0.96 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב