דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 193 גרם למנה\יחידה (15 קעריות אישיות)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חמוצים ביתיים
  • 1 לחלוט במים רותחים את הגזר והכרובית (את הכרובית לחתוך לפרחים קטנים).
  • 2 לסנן את המים ולהניח בקערה גדולה.
  • 3 לחתוך לרצועות לא קטנות את כל הירקות ולהוסיף לקערה.
  • 4 להוסיף: לימונים, מלח, פלפל שחור ושמן. לערבב ולהניח בצד, מדי פעם לערבב עד שהירקות מקבלים טעם חמוץ מלוח.
  • 5 אם מרגישים שחסר שמן, מלח, לימון או פלפל שחור, אפשר להוסיף כל אחד לפי טעמו.
  • 6 לאחסן בכלי סגור. החמוצים מוכנים מיד, אין צורך לחכות למחרת.
  • 7 בתיאבון...
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
תהליך ההכנה יחסית קצר ולכן הירקות לא מספיקים לאבד יותר מדי מערכם התזונתי. לכן, יחסית לשאר מתכוני הירקות הכבושים הוא בריא יותר, אך בגלל כמויות המלח לא מקבל את החותמת "בריא". כמו כן, במתכונים "חמוצים טריפולטאים" ו"ירקות כבושים" אין שימוש בשמן בניגוד למתכון זה, כך שיש כאן יחסית יותר קלוריות.

ציוד נדרש: כלי סגור הרמטית.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
19.7% 20.1% 11.1% 49.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.5 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב