דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 333 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פסטה כוסמין ביתית קלה להכנה ברוטב עגבניות
מנת פסטה תוצרת בית טבעונית וקלה להכנה
  • 1 למלא מים בסיר ולהביא לרתיחה (לקראת הוספת הפסטה להוסיף מעט שמן ומלח לפי הטעם).
  • 2 ללוש בקערה גדולה את קמח הכוסמין ביחד עם המים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. כשהמים מבעבעים בסיר, לחתוך/לגזור עם מספריים נקיות את בצק הפסטה (אפשר גם עם סכין), להעביר אל המים הרותחים, לערבב מעט ולהמתין שהפסטה תצוף. לערבב פעם נוספת ולבשל כ- 5 דקות נוספות. לסנן את הפסטה היטב.
  • 2 בסיר סוטאז` רחב לחמם את שמן הזית (להתחיל עם 3 כפות ולהוסיף 3 כפות נוספות במהלך הבישול), להוסיף את השום ולצרוב כ- 2 דקות על אש נמוכה עד להזהבה (זהירות שלא יישרף). להוסיף את העגבניות הבשלות (מקולפות וחתוכות לקוביות), לערבב כל דקה-שתיים במשך כ- 7 דקות עד שהעגבניות מגירות נוזלים, להוסיף את רסק העגבניות ולערבב היטב.
  • 3 להוסיף את המים הרותחים ולערבב היטב על אש גבוהה. כשהרוטב מבעבע יש להוסיף את התבלינים, לערבב, להנמיך לאש נמוכה ולבשל כ- 5 דקות נוספות.
  • 4 להעביר את הפסטה המוכנה אל הרוטב או להניח מנת פסטה בצלחת הגשה ומעליה למזוג מרוטב העגבניות את הכמות הרצויה. אני הוספתי מעט פטרוזיליה קצוצה מעל שמאוד שידרגה. מתקבלת פסטה כוסמין ביתית מושלמת!
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 12.2% 13.3% 73.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב