דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

28 מנות/יחידות, 34 גרם למנה\יחידה (מספר עוגיות מוערך (תלוי בגודל החיתוכים))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מגולגלות תמרים בצ`יק צ`אק
רולדת תמרים פשוט מושלמת
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 170 מעלות (חום עליון-תחתון).
  • 2 בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים את קוביות החמאה יחד עם הסוכר, הקמח וגרידת הלימון. מפעילים את המיקסר על מהירות מינימום למשך כ- 5 דקות עד לקבלת תערובת פירורית שמזכירה חול. מוסיפים את תמצית הוניל והמים, ומעבדים עוד 3-4 דקות עד לבצק שמתגבש על גבי וו הגיטרה (זה לוקח זמן אז קצת סבלנות).
  • 3 מחלקים את הבצק הפריך לשני חלקים (פחות או יותר). מרדדים כל חלק לעלה בצק בעובי חצי ס"מ על נייר אפייה ונעזרים בקמח כדי שלא יידבק בשני צידי הבצק.
  • 4 מערבבים את ממרח התמרים עם הקינמון ומורחים מחצית מהכמות על גבי הבצק באופן אחיד. מגלגלים את הבצק לרולדה מהחלק הרחב שלה (ולא מהחלק הצר), מהדקים מעט ומשטחים. כך עושים גם עם החלק השני של הבצק.
  • 5 מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים את 2 הרולדות על גבי התבנית במרווח אחת מהשנייה. בעזרת סכין יוצרים חתכים בעובי 1 ס"מ כדי שיהיה קל לפרוס את הרולדה לאחר האפייה, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך כ- 30-40 דקות או עד שהרולדות מזהיבות ומעט נסדקות.
  • 6 מוציאים מהתנור ומצננים מעט. מפדרים אבקת סוכר בנדיבות, פורסים לפי הסימונים ומגישים מגולגלות תמרים נפלאות לסופ"ש.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במקום מילוי התמרים ניתן להשתמש במילוי אחר שאוהבים (אותה הכמות). ניתן להוסיף גם אגוזי מלך ולשחק עם המרכיבים.

ציוד נדרש: מיקסר עם וו גיטרה, תבניות אפייה עם נייר אפייה.

שומרים את העוגיות המגולגלות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע ימים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 12.8% 6.5% 78.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב