דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 37 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
גרנולה תוצרת בית קלה להכנה
תמיד כיף שיש גרנולה בבית
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום נמוך של 140 מעלות.
  • 2 לערבב בקערה את שיבולת השועל עם שבבי הקוקוס, תמצית הוניל, המלח, השמן וחצי מכמות הסילאן. לשטח שכבה דקה על גבי נייר אפייה בתוך תבנית תנור רחבה (סה"כ 2 תבניות).
  • 3 לאפות את הגרנולה בתנור למשך כ- 40 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  • 4 לקצוץ גס או לחצות את האגוזים ולערבב עם הצימוקים בקערה.
  • 5 כשהגרנולה נהיית קלויה ופריכה להעביר אותה אל קערת האגוזים והצימוקים, ולערבב היטב בעדינות. להוסיף את הסילאן שנותר לפי הטעם, לערבב שוב ולשטח חזרה לתבנית לצינון. לאחר צינון לפורר את הגרנולה בעזרת מזלג ולאחסן בקופסא אטומה, רצוי במקרר. מתקבלת גרנולה קלה להכנה וטעימה להפליא.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להתענג על הגרנולה בתוספת פירות חתוכים וחלב שקדים או יוגורט עיזים.

יש להשתמש ב- 2 כוסות מיקס של אגוזי פקאן, קשיו, שקדים פרוסים, אגוזי מלך ושבבי קוקוס. התבלינים וכל המרכיבים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.6% 18.6% 12% 60.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב