דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 155 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק אפונה קטיפתי
מומלץ להגיש עם קרוטונים ובצל ירוק או עירית
  • 1 לקלף ולקצוץ דק את שורש הסלרי ושורש הפטרוזיליה, לקצוץ דק את הבצל, ולקלף ולכתוש את השום והג`ינג`ר.
  • 2 בסיר כבד לחמם את שמן הזית, להוסיף את השורשים, הבצל, השום והג`ינג`ר, לערבב ולאדות עם מכסה סגור על אש נמוכה לכ- 10 דקות (מדי 2 דקות לערבב).
  • 3 לקלף ולחתוך לקוביות את תפוח האדמה והגזרים, להוסיף לסיר ולערבב עוד כמה דקות. לשטוף את האפונה היבשה, לסנן, להוסיף לסיר, לכסות במים כ- 15 ס"מ מעל גובה הירקות ולהביא לרתיחה. להנמיך לאש קטנה ולבשל כשעה עד לריכוך.
  • 4 בסיום הבישול לטחון בבלנדר מוט את המרק עד לקבלת מרק אפונה קטיפתי וטעים.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במידה והמרק דליל מדי - להמשיך לבשל עוד כמה דקות, ובמידה וסמיך מדי - להוסיף חצי כוס מים. ביום למחרת המרק נוטה להסמיך.

ציוד נדרש: בלנדר מוט.

שיטת ההכנה כוללת גם אידוי/טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
19.6% 6.9% 18.1% 55.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב