דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 103 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סופגניות אפויות במלית ריבה
סופגניות תלישה בתנור עם ריבה
  • 1 בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים קלות את הקמח, השמרים והסוכר בעזרת כף. מוסיפים את השמן, המים, הביצה ותמצית הוניל, לשים על מהירות מינימום, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך כ- 10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. יוצרים מהבצק כדור, משמנים ומכסים עד להכפלת הנפח או למשך לילה במקרר.
  • 2 לאחר התפחת הבצק מחלקים את אותו ל- 12 חלקים שווים פחות או יותר (60 גרם כל כדור). מכדררים כל חלק לכדור בצק ומניחים את כדורי הבצק על תבנית אפייה מלבנית בגודל 20*30 המרופדת בנייר אפייה במרווחים שווים. משמנים ומכסים עד הכפלת הנפח. בזמן הזה מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות (חום עליון ותחתון).
  • 3 לאחר ההתפחה מברישים את הסופגניות בביצה הטרופה בעדינות ומכניסים לאפייה של כחצי שעה עד שהן שחומות ורכות למגע. מוציאים ומצננים לגמרי.
  • 4 לאחר צינון יוצרים חור בעזרת סכין בכל סופגנייה, ממלאים בריבה (כמה אוהבים) ומפדרים בנדיבות את אבקת הסוכר. תולשים ומגישים. סופגניות אפויות נשמרות מכוסות בטמפרטורת החדר כיומיים.
  • 5 בתיאבון וחג חנוכה שמח חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו גיטרה, תבנית אפייה מלבנית בגודל 20*30.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 10.2% 9.4% 80.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.11 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב