דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 472 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חומוס פול ביתי
מנת חומוס פול מושלמת לשבת בבוקר
  • הכנת החומוס:
  • 1 משרים את גרגירי החומוס עם א. סודה לשתייה לשעתיים לפחות, רצוי אפילו ללילה שלם.
  • שוטפים, מסננים ומקלפים אותם (בשלב זה הקליפה יוצאת בקלות).
  • 2 מרתיחים את החומוס בסיר עם מים למשך כשעה וחצי עד לריכוך. מסננים וטוחנים את החומוס במעבד מזון עד למרקם משחתי.
  • 3 מוסיפים את הטחינה, המים ומיץ הלימון, ומערבבים היטב. מתבלים במלח ובפלפל השחור, ומערבבים. בשלב זה, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים עד שמגיעים למרקם חלק אך סמיך.
  • הכנת הפול:
  • 1 משרים את הפול המצרי הקטן לשעתיים לפחות, רצוי ללילה שלם.
  • 2 מבשלים את הפולים בסיר עם המים, השום, המלח, הפלפל השחור והכמון למשך כשעתיים על אש בינונית.
  • 3 כשהפולים רכים ומוכנים מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון.
  • הגשת המנה:
  • מומלץ להגיש עם לימון, שמן זית, פטרוזיליה וביצה קשה, וכמובן לנגב עם פיתה חמה כי חומוס פול מנגבים באהבה.

הערך התזונתי לא כולל את הביצה הקשה והתוספות מעל המנה. שיטת ההכנה כוללת גם השריה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.9% 18.3% 20.3% 46.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.35 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב