דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 112 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • החצילים
  • חציל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (660 גרם)
  • שמן קנולה - כוס (240 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת בטיגון
  • מלח - 3 כפות
  • התיבול
  • שום - 6 שיניים
    כתושות
  • לימון עם קליפה - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (65 גרם)
    חתוך לפרוסות דקות
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון - כף שטוחה (7 גרם)
  • אריסה מתוקה - 2 כפות - סה"כ (30 גרם)
    אדומה (או חריפה)
  • מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
    סחוט טרי
  • פטרוזיליה - 1/2 צרור - סה"כ (57 גרם)
    קצוצה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט חצילים פיקנטי מרוקאי
סלט מרוקאי שתמיד כיף להתענג עליו בשבת
  • 1 לקלף את החצילים ולחתוך לקוביות בגודל בינוני של 2x2 ס"מ, לפזר מעל את המלח (ראו מידע נוסף), לערבב ולהניח בצד למשך כשעתיים לפחות.
  • 2 לשטוף את החצילים, לסחוט מהמים ולטגן בשמן עמוק. לערבב ולאחר שהחצילים הזהיבו להוסיף את השום ופרוסות הלימון.
  • 3 לתבל במלח, כמון , אריסה אדומה ומיץ לימון, לערבב היטב ולבשל כ- 4 דקות. להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה, לערבב ולכבות את האש.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להחליף את האריסה האדומה בכף פפריקה מתוקה.

הערך התזונתי לא כולל את 3 כפות המלח להמלחת החצילים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. זמן ההכנה כולל את זמן השהיית החצילים בצד.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.5% 64.8% 3.7% 25%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 2.26 (2.92 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב