דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט מרוקאי שתמיד כיף להתענג עליו בשבת

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 112 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • החצילים
  • חציל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (660 גרם)
  • שמן קנולה - כוס (240 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת בטיגון
  • מלח - 3 כפות
  • התיבול
  • שום - 6 שיניים
    כתושות
  • לימון עם קליפה - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (65 גרם)
    חתוך לפרוסות דקות
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון - כף שטוחה (7 גרם)
  • אריסה מתוקה - 2 כפות - סה"כ (30 גרם)
    אדומה (או חריפה)
  • מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
    סחוט טרי
  • פטרוזיליה - 1/2 צרור - סה"כ (57 גרם)
    קצוצה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלף את החצילים ולחתוך לקוביות בגודל בינוני של 2x2 ס"מ, לפזר מעל את המלח (ראו מידע נוסף), לערבב ולהניח בצד למשך כשעתיים לפחות.
  • 2 לשטוף את החצילים, לסחוט מהמים ולטגן בשמן עמוק. לערבב ולאחר שהחצילים הזהיבו להוסיף את השום ופרוסות הלימון.
  • 3 לתבל במלח, כמון , אריסה אדומה ומיץ לימון, לערבב היטב ולבשל כ- 4 דקות. להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה, לערבב ולכבות את האש.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להחליף את האריסה האדומה בכף פפריקה מתוקה.

הערך התזונתי לא כולל את 3 כפות המלח להמלחת החצילים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. זמן ההכנה כולל את זמן השהיית החצילים בצד.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ליאת שפיצר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)241216
חלבונים (גרם)1.31 1.17
פחמימות (גרם)98
מתוכן סוכרים (גרם)2.26 2.02
שומנים (גרם)23.03 20.6
מתוכם שומן רווי (גרם)1.77 1.59
נתרן (מ"ג)112.15100.31
סיבים תזונתיים (גרם)2.31 2.06
מים (גרם)73.7165.93
ויטמין A (מק"ג)25.8923.16
ויטמין B (מ"ג)0.90.81
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.550.49
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)18.416.46
ויטמין C (מ"ג)15.3513.73
ויטמין E (מ"ג)0.340.31
ויטמין K (מק"ג)95.585.42
סידן (מ"ג)30.0226.85
ברזל (מ"ג)1.10.99
מגנזיום (מ"ג)14.5913.05
זרחן (מ"ג)24.2121.66
אבץ (מ"ג)0.230.21
אשלגן (מ"ג)153.03136.88
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.130.12
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.120.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.5% 64.8% 3.7% 25%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 2.26 (2.92 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.