דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 527 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הסלט
  • עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
    חתוכות לקוביות גדולות
  • מלפפון עם קליפה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (192 גרם)
    חתוכים לחצאי עיגולים
  • בצל סגול - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (63 גרם)
    חתוך לרצועות דקות
  • צנון - צנונית - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (64 גרם)
    פרוסים דק
  • פלפל ירוק חריף - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (14 גרם)
    פרוס לעיגולים דקים
  • שום -  שיניים
    1-2 שיניים קצוצות
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
    קצוצה גס
  • נענע - חופן (8 גרם)
    קצוץ גס
  • הרוטב
  • שמן זית - 3.5 כפות - סה"כ (35 מ"ל)
    3-4 כפות
  • מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
    סחוט טרי
  • גרידת תפוז - 1/2 כפית - סה"כ (2 גרם)
  • מלח - 3/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס
  • זעתר - כפית שטוחה (4 גרם)
    עם שומשום (או עלי זעתר טריים)
  • הפיתות המטוגנות
  • פיתה רגילה - יחידה (100 גרם)
    קרועה לחתיכות בינוניות-קטנות
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת בטיגון
  • זעתר - כף שטוחה (8 גרם)
    עם שומשום
  • שאר המרכיבים
  • פטה עיזים מעודנת 16% שומן - 1/2 קופסת פלסטיק - סה"כ (125 גרם)
    מגוררת
  • סומאק - כפית (2 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סלט פטוש לבנוני טעים במיוחד
אתם לא מבינים איזה סלט מושלם זה
  • 1 לערבב בקערה גדולה את כל הירקות ועשבי התיבול.
  • 2 לשקשק בתבנית סגורה את כל מרכיבי הרוטב (אפשר גם פשוט להוסיף לקערה).
  • 3 לטגן בשמן הזית והזעתר את קרעי הפיתות מכל הכיוונים.
  • 4 למזוג את הרוטב מעל הירקות בקערה, להוסיף את גבינת הפטה המלוחה ותבלין הסומק, ולערבב היטב ובעדינות. להוסיף את הפיתות המטוגנות, לערבב עוד מעט ולהגיש סלט פטוש ערבי קל וטעים!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במקום גבינת פטה עיזים ניתן להשתמש בפטה כבשים, בולגרית, חלומי או כל גבינה מלוחה אחרת שאוהבים. במקום העגבניות הרגילות ניתן להשתמש בעגבניות שרי. במקום הפיתות ניתן להשתמש בלחם או בחלה. ניתן לשלב בסלט גם רכז רימונים. מומלץ לתבל בסמוך להגשה.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.4% 38.2% 15.1% 41.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.68 (0.75 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב