דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 89 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הרמקינס)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סופלה שוקולד נוזלי
סופלה שוקולד חם, נוזלי ומפנק
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 200 מעלות.
  • 2 להמיס את השוקולד המריר עם החמאה במיקרוגל בפולסים של 30 שניות ולערבב בכל פעם עד להמסה מלאה. להניח בצד לצינון של כ- 5 דקות (צינון לפני תוספת החלמונים).
  • 3 להוסיף את החלמונים (הצהובים) ומחית הוניל אל תערובת השוקולד והחמאה, ולטרוף היטב עד להטמעת החלמונים בתערובת השוקולד.
  • 4 להקציף במיקסר במהירות גבוהה (אפשר גם מקציף ידני) בקערת זכוכית את החלבונים (הלבנים), להוסיף את הסוכר בהדרגה וגם את המלח, ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצף חלבונים נוקשה.
  • 5 לקפל 1/3 מתערובת החלבונים אל קערת השוקולד עד שמתקבל גוון בהיר יותר, ולאחר מכן לקפל את יתרת קצף החלבונים אל התערובת.
  • 6 למרוח היטב את הרמקינס (תבניות הסופלה) בחמאה רכה או מומסת, להעביר אליהן מתערובת הסופלה עד לכ- 3/4 מהגובה, למרכז אותה (להרחיק מעט את התערובת מדפנות הרמקינס) ולהטמיע את השוקולד הלבן במרכז הסופלה.
  • 7 להנמיך את חום התנור לחום של 170-180 מעלות, להניח את הרמקינס על תבנית האפייה של התנור ולאפות למשך כ- 12 דקות עד שהסופלה תופח ומתייצב (תלוי בסוג התנור).
  • 8 לפדר את סופלה השוקולד הנוזלי באבקת סוכר ולהגיש חם עם גלידת וניל, תותים או פירות!
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במידה ומעוניינים בסופלה פחות נוזלי ניתן להוסיף 1/4 כוס קורנפלור או קמח אל תערובת השוקולד.

הערך התזונתי לא כולל את תוספת הגלידה. אפשר להכין את הסופלה פחות מתוק (פשוט להוסיף מעט פחות סוכר).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 55.7% 9.2% 35.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.26 (1.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב