דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סופלה שוקולד נוזלי
סופלה שוקולד נוזלי
סופלה שוקולד נוזלי
סופלה שוקולד חם, נוזלי ומפנק

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 89 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הרמקינס)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 200 מעלות.
  • 2 להמיס את השוקולד המריר עם החמאה במיקרוגל בפולסים של 30 שניות ולערבב בכל פעם עד להמסה מלאה. להניח בצד לצינון של כ- 5 דקות (צינון לפני תוספת החלמונים).
  • 3 להוסיף את החלמונים (הצהובים) ומחית הוניל אל תערובת השוקולד והחמאה, ולטרוף היטב עד להטמעת החלמונים בתערובת השוקולד.
  • 4 להקציף במיקסר במהירות גבוהה (אפשר גם מקציף ידני) בקערת זכוכית את החלבונים (הלבנים), להוסיף את הסוכר בהדרגה וגם את המלח, ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצף חלבונים נוקשה.
  • 5 לקפל 1/3 מתערובת החלבונים אל קערת השוקולד עד שמתקבל גוון בהיר יותר, ולאחר מכן לקפל את יתרת קצף החלבונים אל התערובת.
  • 6 למרוח היטב את הרמקינס (תבניות הסופלה) בחמאה רכה או מומסת, להעביר אליהן מתערובת הסופלה עד לכ- 3/4 מהגובה, למרכז אותה (להרחיק מעט את התערובת מדפנות הרמקינס) ולהטמיע את השוקולד הלבן במרכז הסופלה.
  • 7 להנמיך את חום התנור לחום של 170-180 מעלות, להניח את הרמקינס על תבנית האפייה של התנור ולאפות למשך כ- 12 דקות עד שהסופלה תופח ומתייצב (תלוי בסוג התנור).
  • 8 לפדר את סופלה השוקולד הנוזלי באבקת סוכר ולהגיש חם עם גלידת וניל, תותים או פירות!
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במידה ומעוניינים בסופלה פחות נוזלי ניתן להוסיף 1/4 כוס קורנפלור או קמח אל תערובת השוקולד.

הערך התזונתי לא כולל את תוספת הגלידה. אפשר להכין את הסופלה פחות מתוק (פשוט להוסיף מעט פחות סוכר).

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של גיא צורף

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)411460
חלבונים (גרם)5.6 6.27
פחמימות (גרם)2124
מתוכן סוכרים (גרם)12.84 14.37
שומנים (גרם)33.74 37.77
מתוכם שומן רווי (גרם)20.63 23.1
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.670.75
כולסטרול (מ"ג)157.35 176.14
נתרן (מ"ג)166.76186.67
מים (גרם)19.1721.46
ויטמין A (מק"ג)34.2938.38
ויטמין B (מ"ג)0.510.57
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.14
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.30.34
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.815.45
ויטמין B12 (מק"ג)0.190.21
ויטמין D (מק"ג)0.490.55
ויטמין E (מ"ג)0.230.26
ויטמין K (מק"ג)0.060.07
סידן (מ"ג)12.9514.49
ברזל (מ"ג)0.260.29
מגנזיום (מ"ג)2.272.54
זרחן (מ"ג)37.5842.06
אבץ (מ"ג)0.210.24
אשלגן (מ"ג)36.9341.34
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.380.43
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.320.36
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.061.18
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.961.08

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 55.7% 9.2% 35.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.26 (1.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.