דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 310 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))

  • הסלט
  • חציל - 2 יחידות גדולות - סה"כ (800 גרם)
    חתוכים לקוביות גדולות
  • מלח - כפית גדושה
    להמלחת החצילים
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    לטיגון
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך לרצועות דקות
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לקוביות
  • פלפל ירוק - יחידה בינונית (166 גרם)
    חתוך לקוביות
  • פלפל צהוב - יחידה בינונית (122 גרם)
    חתוך לקוביות (כתום)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
  • מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
    סחוט טרי
  • עגבנייה - 2 יחידות גדולות - סה"כ (460 גרם)
    קשות וחתוכות לקוביות
  • קטשופ - 2 כפות - סה"כ (38 גרם)
    או רסק עגבניות
  • הקישוט
  • פטרוזיליה - צרור (114 גרם)
    קצוצה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט חציל פיקנטי עם בצל ופלפלים
סלט חצילים בקלי קלות
  • 1 ממליחים את החצילים, מניחים בצד לכחצי שעה ומנגבים במגבת נייר.
  • 2 מטגנים את קוביות החצילים בשמן עמוק ומניחים על נייר סופג לספיגת השמן.
  • 3 מטגנים את רצועות הבצל, מוסיפים את שאר המצרכים לפי הסדר, מתבלים לפי הטעם וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה עד שהפלפלים מתרככים.
  • 4 מוסיפים את קוביות החצילים המטוגנות, מערבבים בעדינות, מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בפטרוזיליה הקצוצה (ניתן להגיש גם קר).
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.7% 35.9% 6.6% 46.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.67 (0.84 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב