מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 218 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפוקצ`ות)
אופן הכנת המתכון
- אחרסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
הפוקצ`ה הכי ורודה שיש
- 1 בעזרת בלנדר מוט או מערבל מזון טוחנים את הסלק עד לקבלת מיץ, מסננים את המיץ ומערבבים עם המים.
- 2 מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק חלק (אפשר ללוש גם בידיים).
- 3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומתפיחים כשעה לפחות (עדיף להתפיח לילה במקרר).
- 4 לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לחלקים שווים (אני חילקתי ל- 10 חלקים במשקל של 150 גרם כל חלק), מכדררים לכדורים ומניחים על משטח מקומח היטב.
- 5 מתפיחים את הכדורים שוב לכשעה. בינתיים, מחממים מראש את התנור על החום הכי גבוה (אצלי זה 250 מעלות).
- 6 מותחים כל כדור בעדינות ומניחים על מגש עם נייר אפייה. לוחצים מעט על הפוקצ`ות בעדינות, מפזרים מלח גס ומעבירים לאפייה של כ- 7-10 דקות.
- 7 לאחר האפייה מברישים במעט שמן זית איכותי (אפשר לשמן גם לפני האפייה אך לא חובה), ומתענגים עם פוקצ`ת סלק מושלמת בתוספת כל מה שאוהבים.
- 8 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: בלנדר מוט או מערבל מזון, מיקסר עם וו לישה.
הערך התזונתי כולל את הפוקצ`ות בלבד.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
1.2% |
9.4% |
10% |
79.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב