דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 218 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפוקצ`ות)

  • נוזל הסלק
  • סלק - 500 גרם
    מבושל (השתמשתי בסלק בוואקום)
  • מים - 450 מ"ל
    2 כוסות פחות 3 כפות
  • שאר מרכיבי הבצק
  • קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
  • שמרים טריים - 15 גרם
    1.5 כפות
  • סוכר - 50 גרם
    1/4 כוס
  • מלח - 25 גרם
    2 כפות
  • לפיזור מעל
  • מלח גס - 5 כפיות שטוחות
    1/2 כפית לכל פוקצ`ה
  • להברשה מעל
  • שמן זית - 10 כפות - סה"כ (100 מ"ל)
    כף לכל פוקצ`ה

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פוקצ`ה סלק
הפוקצ`ה הכי ורודה שיש
  • 1 בעזרת בלנדר מוט או מערבל מזון טוחנים את הסלק עד לקבלת מיץ, מסננים את המיץ ומערבבים עם המים.
  • 2 מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק חלק (אפשר ללוש גם בידיים).
  • 3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומתפיחים כשעה לפחות (עדיף להתפיח לילה במקרר).
  • 4 לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לחלקים שווים (אני חילקתי ל- 10 חלקים במשקל של 150 גרם כל חלק), מכדררים לכדורים ומניחים על משטח מקומח היטב.
  • 5 מתפיחים את הכדורים שוב לכשעה. בינתיים, מחממים מראש את התנור על החום הכי גבוה (אצלי זה 250 מעלות).
  • 6 מותחים כל כדור בעדינות ומניחים על מגש עם נייר אפייה. לוחצים מעט על הפוקצ`ות בעדינות, מפזרים מלח גס ומעבירים לאפייה של כ- 7-10 דקות.
  • 7 לאחר האפייה מברישים במעט שמן זית איכותי (אפשר לשמן גם לפני האפייה אך לא חובה), ומתענגים עם פוקצ`ת סלק מושלמת בתוספת כל מה שאוהבים.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: בלנדר מוט או מערבל מזון, מיקסר עם וו לישה.

הערך התזונתי כולל את הפוקצ`ות בלבד.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 9.4% 10% 79.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.11 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב