דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

979 גרם לכל המתכון

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אטריות למרק ללא גלוטן
  • 1 מנפים את הקמחים לקערת המיקסר (כולל הגואר גאם או הקסנטאן גאם), מוסיפים מלח ומערבבים היטב.
  • 2 מוסיפים את הביצים (להתחיל עם 4 ולהוסיף במידת הצורך) ולשים במיקסר עם וו לישה.
  • 3 כאשר הבצק נפרד מדפנות הקערה ונוצר גוש בצק, לעצור את פעולת המיקסר.
  • 4 לכסות את הבצק ולתת לו "לנוח" כחצי שעה.
  • 5 לחלק את הבצק ל- 4 חלקים ולרדד כל חלק לעלה דקיק. חלק מהעלים אפשר לחתוך (נוח בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה) לעלי לזניה
  • וחלק לחתוך בצורת + ל- 4 חלקים וכל רבע להעביר במכונת פסטה לאטריות למרק ולחתוך את האטריות לגודל הרצוי.
  • 6 ניתן לחלק עלה לרוחב מכונת הפסטה, להשאיר את האורך ולהעביר במכונה ליצירת אטריות רחבות.
  • 7 לאחר שהאטריות/דפי הלזניה מוכנים, להשאיר לייבוש על משטח העבודה לפחות לשעה (אפשר להניח לייבוש על מגבת או בד).
  • 8 את האטריות מבשלים כ- 4 דקות במים רותחים ומומלחים, מסננים, שוטפים במים קרים ושומרים בכלי במקרר.
  • 9 בתיאבון חיוך

יוצא כ- 350 גרם אטריות מוכנות. אם אין מכונת פסטה אפשר לחתוך בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה או סכין - לוקח יותר זמן ופחות יפה אך הטעם נשאר. הבצק קל להכנה ונוח לרידוד. מהבצק הזה ניתן להכין את כל סוגי האטריות, ספגטי, רביולי ולזניה. ניתן כמובן להכפיל את הכמות. אפשר חלק מהבצק להכין וחלק להקפיא עטוף היטב בניילון נצמד.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 7.3% 7.6% 81.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.08 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב