דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 346 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • אורז בסמטי קלאסי - 2 כוסות - סה"כ (292 גרם)
  • עדשים - 2 כוסות - סה"כ (340 גרם)
    ירוקות (שהושרו במים כל הלילה)
  • בצל - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (625 גרם)
    חתוכים לרצועות
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון
  • מלח -  כפיות שטוחות
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • כמון - 2 כפיות שטוחות - סה"כ (6 גרם)
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
  • מים - 4.5 כוסות - סה"כ (1.08 ליטר)
    רותחים

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מג`דרה עם בצל מקורמל
תוספת מג`דרה מושלמת עם המון בצל מקורמל
  • 1 לא לשכוח להשרות את העדשים הירוקות בקערה עם מים למשך כל הלילה.
  • 2 לטגן את רצועות הבצל בשמן, לאט ובסבלנות, עד שהן מתקרמלות. כאשר הבצל מוכן, מוציאים כשליש ממנו לצלחת נפרדת ושומרים בצד להגשה.
  • 3 מוסיפים אל הבצל בסיר את האורז, העדשים הירוקות המושרות והתבלינים, ומערבבים היטב עד שכל האורז נצבע בתבלינים.
  • 4 מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה נוספת, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ- 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור לעוד כ- 10 דקות של בישול.
  • 6 מערבבים בעזרת מזלג ומגישים מג`דרה עם בצל מקורמל טעימה בטירוף!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אופציה להגשה: שמנת חמוצה (כדאי לנסות!).

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. במידה ולא מגישים עם שמנת חמוצה - המתכון מתאים גם לטבעוניים. זמן ההכנה לא כולל את זמן השרית העדשים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.2% 8% 15.4% 62.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב