דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 162 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת גבינה ושוקולד חלב
עוגת גבינה שוקולדית במיוחד לשבועות, צילום: קדם
  • 1 להכנת הבסיס - מערבבים בקערה את הוופלים המרוסקים עם החמאה הרכה והליקר.
  • 2 שוטחים בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ ומהדקים. מצננים במקרר עד שתערובת העוגה מוכנה.
  • 3 להכנת שכבת הגבינה - ממיסים את השוקולד מעל אמבט מים חמים או במיקרוגל. בקערת המיקסר טורפים היטב את הגבינה עם הסוכר. מוסיפים את הביצים, כל אחת בנפרד ואת תמצית הוניל.
  • 4 מוסיפים את השוקולד המומס, את הקמח ואת השמנת החמוצה (כוס) ומערבבים. יוצקים את התערובת לתבנית.
  • 5 מכניסים לתנור תבנית עם מים רותחים. מניחים את התבנית עם העוגה על רשת גבוהה יותר.
  • 6 אופים שעה ורבע בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך, 160 מעלות, עד שהשוליים מוכנים והמרכז עדיין רוטט מעט.
  • 7 מכבים את התנור ומצננים בתוכו את העוגה. שומרים במקרר.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ.

צילום: קדם. מהספר "גבינה, עוגות וקינוחים" - אלינוער רבין - בהוצאת "קוראים".

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 28.9% 17.6% 51.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.42 (0.43 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב