דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

21 מנות/יחידות, 91 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
בקלאווה
בקלאווה ערבית מבצק פילו
  • 1 ממיסים את החמאה ומניחים בצד.
  • 2 מניחים את עלי הפילו אחד על השני.
  • 3 מברישים חמאה על עלה אחד ומעליו מפזרים את העלים הנוספים (חשוב לפזר ולא לשים בשורה - זה מקל על העלים להיפתח ולא להידבק)
  • 4 לוקחים מקל באורך של העלים או יותר ובעובי ס"מ, מניחים על הבצק ומתחילים לגלגל את המקל מעל הבצק עד סופו. מברישים דף בצק נוסף בחמאה ומניחים עליו את הבצק עם המקל שכבר גילגלנו, ומגלגלים גם אותו מעליו. אוחזים בשני הצדדים, דוחפים אותם למרכז (כלומר, מכווצים) ומחלצים לתבנית (מכל 2 דפי בצק אנחנו יוצרים נחש של בקלאווה, מניחים בתבנים וחותכים ל- 4 חלקים). כך חוזרים על הפעולה עם כל העלים. את מצרכי המלית מערבבים יחד היטב בקערה. את מצרכי הסירופ מרתיחים במשך כ- 10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם ומצננים.
  • 5 מכניסים את הבקלאווה לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות (עדיף טורבו) ואופים במשך כ- 30 דקות עד להשחמה יפה.
  • 6 מוציאים מהתנור ושופכים מעל את הסירופ כשהבקלאווה חמה.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לקשט בעוד פיסטוקים קצוצים מעל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 22.8% 8.7% 66.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.31 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב