דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 367 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • חציל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (660 גרם)
  • מלח - קורט
    לפי הטעם לפיזור על החצילים
  • שמן קנולה - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל)
    לטיגון החצילים
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון הבצל והפלפלים
  • פלפל אדום - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (370 גרם)
  • פלפל ירוק - יחידה בינונית (166 גרם)
  • שום - 4.5 שיניים
    4-5 שיני שום פרוסות
  • פלפל ירוק חריף - יחידה בינונית (82 גרם)
    ניתן להוציא הגלעינים
  • רכז רימונים - 1/2 כפית - סה"כ (3 גרם)
    או תרכיז תמר הינדי
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • פפריקה מתוקה - כפית שטוחה
  • פפריקה חריפה - 1/2 כפית שטוחה
  • פטרוזיליה - 1/2 צרור - סה"כ (57 גרם)
    קצוצה
  • כוסברה - 1/2 צרור - סה"כ (46 גרם)
    קצוצה
  • תערובת תבלינים גרוזינית "חמליס סונלי" - בערך כפית
    או תערובת עשבי תיבול יבשים
  • פלפל כתום - יחידה אחת

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט חצילים ופלפלים פיקנטי
סלט פיקנטי עם חצילים ופלפלים
  • 1 חותכים את החצילים לפרוסות, ממליחים ומניחים בצד "להזיע" כחצי שעה. בינתיים חותכים מראש את הבצל לפרוסות, את הפלפלים לרצועות ואת הפטרוזיליה והכוסברה קוצצים.
  • 2 מטגנים את פרוסות החצילים עד להזהבה משני הצדדים עם כ- 5 כפות שמן, ומוציאים לנייר סופג.
  • 3 מטגנים בסיר רחב עם כ- 3 כפות שמן נוספות את הבצל, הפלפלים, השום והפלפל החריף עד להזהבה.
  • 4 מוסיפים את החצילים ומערבבים עד שהחצילים נחתכים בזמן הערבוב.
  • 5 מוסיפים את רכז הרימונים והתבלינים, ומשפרים טעמים אם צריך.
  • 6 מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות וממשיכים לטגן היטב.
  • 7 מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה עד שהכל מתרכך. אם חסרים נוזלים מוסיפים כרבע כוס מים בלבד.
  • 8 מגישים חם או קר.
  • 9 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את תערובת התבלינים הגרוזינית ואת הפלפל הכתום. שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.6% 27.5% 7.5% 53.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.45 (0.56 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב