דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 435 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • כרובית - יחידה בינונית (1122 גרם)
    שטופה ומפורקת לפרחים קטנים
  • תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (350 גרם)
    שטופים וחתוכים לקוביות
  • זרעי כוסברה - 2 כפיות שטוחות - סה"כ (6 גרם)
    כתושים
  • כורכום - כפית שטוחה
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • צ`ילי גרוס - כפית שטוחה (3 גרם)
    פלפל צ`ילי אדום טחון
  • מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
    סחוט טרי
  • מים - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • תבלין גראם מסאלה - 2 כפיות

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
Aloo Gobi - קארי כרובית ותפוחי אדמה
מתכון נהדר מהמטבח ההודי
  • 1 מחממים בסיר גדול את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
  • 2 מוסיפים את פרחי הכרובית ומטגנים כ- 3 דקות נוספות.
  • 3 מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה על קליפתם, ומטגנים תוך כדי ערבוב עדין עוד כ- 3 דקות.
  • 4 מוסיפים לסיר את תבלין הגראם מסאלה, הצ`ילי האדום הטחון, הכורכום, זרעי הכוסברה הכתושים (אם אין אז אפשר לוותר), המלח והפלפל השחור, ומערבבים את הכל בעדינות.
  • 5 מוסיפים את מיץ הלימון והמים, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 10-15 דקות. מגישים עם יוגורט - אפשר כמובן גם בלי.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את תבלין הגראם מסאלה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.6% 14.4% 12.5% 57.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב