דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

13 מנות/יחידות, 90 גרם למנה\יחידה (כ- 12-14 מנות)

  • אורז פרסי - 3 כוסות - סה"כ (438 גרם)
  • תפוח אדמה - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (507 גרם)
    פרוסים לפלחים עבים
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך לרצועות
  • מלח - 26.5 גרם
    חצי כף + 2 כפיות
  • כמון טחון - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • שמן קנולה - 6.5 כפות - סה"כ (65 מ"ל)
    5-6 כפות + כף אחת
  • מים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אורז עם תפוחי אדמה ובצל
אורז בתוספת פלחי תפוחי אדמה ובצל
  • 1 בסיר רחב וכבד יש להוסיף 3 ליטר מים. להוסיף כחצי כף מלח וכף שמן ולהביא לרתיחה.
  • 2 להוסיף את האורז ולבשל חצי בישול כ- 7 דקות. יש לסנן היטב מכל הנוזלים, להוסיף 2 כפיות מלח ולערבב.
  • 3 באותו סיר (אחרי ששטפנו, כן?) יש להוסיף את יתרת השמן. תחילה יש לטגן את פלחי תפוחי האדמה עד הזהבה. להוציא לצלחת, לטגן מעט את הבצל ולהוסיף תבלינים. לסדר את תפוחי האדמה מעל.
  • 4 לשפוך את האורז ולהדק לסיר היטב. להניח לבישול לעוד כ- 5 דקות.
  • 5 יש להוסיף חצי כוס מים, לעטוף את מכסה הסיר עם מגבת ולהעביר לאש הכי נמוכה למשך כחצי שעה.
  • 6 לאחר שהאורז מוכן לא לפתוח את המכסה לכעוד 10 דקות. יש להפוך את תכולת הסיר אל צלחת הגשה ולהתענג. החלקים השחומים הכי טעימים!
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.9% 18.4% 6.8% 69.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב