דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 134 גרם למנה\יחידה (כ- 16 פרוסות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פאי תפוחים ללא גלוטן
פאי ללא גלוטן כמו בקונדיטוריות
  • 1 שמים במעבד מזון את הקמחים, כף סוכר, חמאה חתוכה לחתיכות קטנות וקורט מלח.
  • 2 מפעילים את מעבד המזון עד שמתקבלים פירורים.
  • 3 מוסיפים מעט מי קרח (כרבע כוס) עד שנוצר גוש בצק ומיד מפסיקים את פעולת מעבד המזון.
  • 4 עוטפים את הבצק בניילון נצמד, שומרים במקרר כ- 20 דקות עד שמילוי התפוחים מוכן.
  • 5 קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים ל- 8 פלחים. נוח להשתמש במכשיר מיוחד שגם פורס וגם חותך באותה הפעולה. אפשר לחתוך את התפוחים גם לקוביות וגם לפרוסות.
  • 6 שמים את התפוחים עם הסוכר בסיר ומבשלים תוך בחישה מדי פעם עד שהתפוחים מתרככים (כמות הסוכר - בהתאם לרמת המתיקות הרצויה). כשהתפוחים מתחילים להתרכך, מוסיפים קינמון (לא חובה). בוחשים, אם יש צורך מוסיפים מעט מים (כרבע כוס). מעבירים למסננת ומקררים כמה דקות.
  • 7 מוציאים את הבצק מהמקרר, 3/4 ממנו מרדדים על נייר אפייה מקומח קלות לעיגול שגדול בכ- 2 ס"מ מקוטר התבנית (תבנית פאי 26). מרימים את נייר האפייה עם הבצק המרודד ומניחים על התבנית כשהבצק למעלה. מעבירים את המערוך על השוליים ומוסיפים את שאריות הבצק ל- 1/4 שנשאר.
  • 8 דוקרים את פני הבצק עם מזלג במרחקים קצרים בין הדקירות ואופים בתנור שחומם מראש לחום של כ- 175 מעלות כ- 10 דקות, עד שהבצק מזהיב.
  • 9 מוציאים מהתנור. בעדינות מרימים את תחתית הבצק ומניחים שוב בתבנית ללא נייר האפייה. מפזרים את התפוחים כך שיכסו לגמרי את הבצק. אפשר להוסיף אגוזים, צימוקים, חמוציות וכדומה.
  • 10 מרדדים על משטח עבודה או נייר אפייה מקומח את רבע הבצק שנותר, חותכים לרצועות בעזרת סכין או גלגלת, מניחים על התפוחים פסים לאורך ולרוחב ומחזירים לתנור החם לאפייה של כ- 20 דקות.
  • 11 מוציאים ומברישים מהנוזל שנשאר מהתפוחים, או ריבת משמש מחוממת או מעט דבש מחומם. מחזירים לתנור לעוד כ- 5 דקות או עד שרצועות הבצק משחימות מעט.
  • 12 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 בזמן האפייה, קלתית הבצק מתכווצת מעט וקל להפריד אותה מנייר האפייה. אם משתמשים בתבנית פאי מתפרקת, אפשר להפוך את נייר האפייה, כך שהבצק יונח ישירות בתוך התבנית (רצוי לשמן אותה קלות).
  • 2 במקום לרדד את 1/4 הבצק, אפשר לגלגל "נחשים" ולהניח שתי וערב.
  • 3 אפשר בקלות להפוך את העוגה לנטולת סוכר לחלוטין - מוותרים על כף הסוכר בבצק ומשתמשים בתפוחים מתוקים יחסית כמו הזהובים, ואז אפשר לא להוסיך סוכר ועדיין העוגה תהיה טעימה ומתקתקה. התפוחים נהיים מתוקים יותר בבישול.
  • 4 אם רוצים להשתמש בנוזל התפוחים כדאי לשים את המסננת מעל קערה כדי ללכוד אותם.

ציוד נדרש: תבנית לפאי 26.

הערך התזונתי לא כולל את הגואר גאם/הקסנטאן גאם. הפאי מתאים לכל מי שאוהב המון תפוחים, מי שאוהב עם פחות, אפשר להשתמש בפחות תפוחי עץ. קלתית הבצק מתאימה לכל סוג של פאי שאוהבים - היא פריכה וטעימה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6% 18.1% 1.6% 74.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב