דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 365 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • החצילים
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חתוכים לריבועים קטנים
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לשימון החצילים
  • שאר המצרכים
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
  • כתף בקר - 500 גרם
    חתוך לקוביות קטנות
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
    רותחים
  • רכז רימונים - 2 כפות - סה"כ (20 גרם)
    לפי הטעם
  • מלח - 3/4 כפית שטוחה
  • נענע מיובשת - כפית (1 גרם)
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
    חתוכים לריבועים קטנים
  • שזיפים מיובשים - 10 יחידות - סה"כ (110 גרם)
    מגולענים
  • לימון פרסי שחור - 1-2 יחידות

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
חורשט חצילים
אין על המטבח הפרסי
  • 1 להניח את קוביות החצילים (עם הקליפה) בתבנית עם נייר אפייה, לצפות בשמן הזית ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 30-40 דקות או עד להזהבה (ניתן גם לטגן).
  • 2 לטגן את הבצל בשמן ביחד עם הכורכום עד להזהבה. להוסיף את קוביות הבשר ולהמשיך לטגן עד שהוא מחליף את צבעו.
  • 3 להוסיף את המים הרותחים (לפי הצורך, עד לכיסוי הבשר, להוסיף עוד בהמשך לפי הצורך), רכז הרימונים, המלח, הנענע המיובשת, תפוחי האדמה, החצילים והלימון הפרסי (לחרוץ בו כמה חורים לפני שמוסיפים), ולבשל כשעה.
  • 4 להוסיף את השזיפים המיובשים ולבשל עוד כרבע שעה או עד שהבשר מתרכך.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הלימון הפרסי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 28% 35% 33.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.43 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב