דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קובנה ללא גלוטן
קובנה ללא גלוטן
מעדן אמיתי מהמטבח התימני לצליאקים

מצרכים למתכון

1.17 ק"ג לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מנפים את הקמחים לקערה. מוסיפים את המלח, הסיבים והגואר גאם ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים היבשים והסוכר ומערבבים.
  • 2 ממיסים ברבע כוס מהמים את טחינת גרעיני הדלעת ומוסיפים. מוזגים את המים ולשים היטב בידיים, רצוי להשתמש בכפפות חד פעמיות, עד שמתקבל בצק דביק במרקם סלט חומוס.
  • 3 מכסים עם שקית ניילון ומתפיחים, רצוי מעל כרית חימום, כ- 45 דקות. לשים שוב, מורידים את הנפח ומתפיחים שוב כ- 20 דקות.
  • 4 משמנים היטב את סיר הקובנה. משמנים קלות את משטח העבודה עם מעט מחמאה מומסת.
  • 5 מחלקים את הבצק ל- 7-8 חלקים. עם הידיים פותחים כל חתיכת בצק, מורחים מהמחמאה המומסת, סוגרים לעיגול ומניחים בסיר. כך ממשיכים עד שהסיר מלא בכל הבצק. אם נשאר מהמחמאה המומסת - מוזגים מעל.
  • 6 גוזרים נייר אפייה לריבוע מעט גדול מהסיר, מניחים ומעליו סוגרים עם המכסה.
  • 7 מתפיחים כ- 20 דקות נוספות. שמים את הסיר על הלהבה הכי נמוכה לכ- 20 דקות. מעבירים ללא פתיחת המכסה לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים כשעה.
  • 8 מסירים את המכסה וממשיכים לאפות בלי מכסה עד שהלחם שחום.
  • 9 הרי לכם קובנה ללא גלוטן במיוחד לצליאקים.
  • 10 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אפשר במקום טחינת גרעיני הדלעת להשתמש בכפית גרעיני דלעת טחונים במטחנת קפה, ואז מוסיפים ומערבבים עם הקמחים ללא המסה במים.
  • 2 זה מתכון מהיר לקובנה. אפשר להוסיף מעל הבצק לפני האפייה כ- 50 גרם מחמאה חתוכה לחתיכות קטנות ולאפות כל הלילה בחום שבת ואז אין צורך לבשל עם הגז.

ציוד נדרש: סיר קובנה קטן.

בוצעים את הקובנה עם היד. אני השתמשתי בסוג תערובת הקמח ללחם SCHER.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)2,790239
חלבונים (גרם)7.19 0.62
פחמימות (גרם)49542
מתוכן סוכרים (גרם)14.99 1.28
שומנים (גרם)84.82 7.26
מתוכם שומן רווי (גרם)36.76 3.15
נתרן (מ"ג)3,717318.23
סיבים תזונתיים (גרם)8.15 0.7
מים (גרם)479.5441.06
ויטמין B (מק"ג)2.850.24
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)17.321.48
ברזל (מ"ג)0.170.01
מגנזיום (מ"ג)11.380.97
זרחן (מ"ג)13.881.19
אבץ (מ"ג)0.150.01
אשלגן (מ"ג)1.020.09

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 14.2% 1.2% 83.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.