דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 48 גרם למנה\יחידה (כמות לסיר 5 ליטר, כ- 20 כוסות)

  • סלק - 7 יחידות - סה"כ (840 גרם)
    6-8 סלקים מקולפים וחצויים
  • מיץ לימון - 2 יחידות - סה"כ (60 מ"ל)
  • סוכר - 2 כפות שטוחות - סה"כ (30 גרם)
  • מלח גס - כף שטוחה
  • מים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חמיצת סלק
מיץ סלק אדום בריא
  • 1 מבשלים את הסלק במים בגובה 2/3 מהסיר כחצי שעה, עד שהסלק מתרכך.
  • 2 מקררים ומוציאים את הסלקים. מוסיפים לנוזל האדום (בעודו חם) את מיץ הלימון, המלח והסוכר.
  • 3 מערבבים היטב ושותים חם, פושר או קר. רצוי לטעום לפני ההגשה ולהוסיף תיבול אם יש צורך...
  • 4 תיהנו מחמיצת סלק נהדרת ובריאה חיוך
טיפ למתכון
מהסלקים עצמם מכינים סלטי תוספת (יש דוגמאות בספר המתכונים שלי כאן באתר).
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
אפשר לנסות עם פחות סוכר - הסלק מכיל סוכר באופן טבעי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.2% 1% 9.5% 78.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.01 (0.01 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב